Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

1) co se týče clingu, neměl jsem možnost ochutnat, takže možná budu litovat, že nemám. Ale chci výhradně na přímý konzum, ovoce nezavařujeme. Původně mě lákala pevná konzistence kvůli trvanlivosti, kdo pěstuje ovoce tak ví, že napřed není nic a pak člověk neví co s tím, takže tak.

2) co týče nektarinek, tak spoléhám na to, že je u nás teplo a sucho a že tím nebude monilióza řádit tolik jako jinde. Pro jistotu jsem si také vybral ranější odrůdy nektarinek, kde je prý vyšší šance, že je monilioza nestihne zničit.

Dnes jsem byl dokpupit zbytek stromků ve Velkých Bílovicích, byla tam fronta, ale vzhledem k cenám stromků a kvalitě se tomu nedivím. Nakoupil jsem mnohem více, než jsem původně plánoval. K nektarince TENĚ a CRESTHAVENU jsem dokoupil (a zrovna nasadil) ještě odrůdu novošlechění, která zraje v půli září a prý ještě snad ani nemá jméno, no nekupte to. Každopádně, pokud se ukáže, že se broskvím u mě nedaří, bude mě to dost mrzet, když těch 6 půjde do kopru.

Měruńku Tsunami už jsem neměl kam dát (tak jsem ji pichl zatím k angreštům, když něco zdechne, půjde na výměnu. Zahrada začíná být vycpaná, do vinice dávat nebudu, na hranici pozemků se sousedy taky ne a chci si ponechat místo i na zeleninu. Dokonce uvažuje že vykopu i plodící fíkovník, zájemců je dost. Kiwi ISAI to již mají "za pár" kvůli špatnému růstu a chloróze, místo nich dám sazenice vinné révy Aivaz a Kordjanku, s kiwi už neexperimentuji, mám na ně příliš sucho a nevhodnou půdní reakci.

Karel

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika