Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

jj vidím střih podle chytré horákyně = broskvička je ostříhaná-neostříhaná.

V první řadě tedy uvedu do souladu tady dva protichůdné názory o zamazávání ran. Pokud stříháte letorosty v období od květu do sklizně RH, pak rány není potřeba zamazávat nebo ošetřovat balzámy. Jestliže však řežete do starého dřeva (2 leté a starší) nebo stříháte letorosty "v době hájení" (od září do dubna), pak je ošetření voskem nebo balzámem potřeba. U broskvoní je důležité koukat na "složení" balzámů a jejich určení. Jsou totiž i balzámy s hlubokopůsobícími impregnačními složkami určené pouze pro ošetření starého dřeva (viz vlákno o balzámu z Hlubna Brno) které na hloubku působení zničí letorost (až 8 cm = v tom případě neošetření nadělá menší škodu).

No a nyní už asi není složité vysvětlit proč to školkař střihnul s čípky a tím pádem pro nepoučeného špatně. Nakupovala jste v "době hájení" a on nemohl rány hned ošetřit. Střihnul tedy s rezervou čípku. Otevřel Vám tak možnost to střihnout v dubnu na čisto těsně nad nejvyššími ponechanými očky a rozhodnout se, jestli si to ošetříte bazámem (Tervanol je optimální anebo čistý Latex na dětské hračky) nebo to necháte ve vztahu k termínu provedení střihu načisto už bez ošetření. Odstřižení těch čípků můžete provést klidně i v termínu odstřihávání čípků u čerstvých očkovanců, což je jakmile začne pata nového letorostu dřevnatět a u špičky letorostu se začne vytvářet předčasný obrost (v červenci).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika