Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na ošetření révy, hrušní,švestek, broskvoní proti kadeřavosti a především proti vlnovníkům a jiným přrzimujícím škůdcům přípravkem Sulka jsem si vyhradil pozdější termín..."až budou škůdci vylejzat z děr".Včera jsem broskvoně,a nové očkovance  ošetřil opět Championem ...postřikem, ale většinou štětečkem.Byl slunečný den, a teploty příjemně šplhaly vzhůru.

Jaké termíny ošetření jsou ideální, jaké přípravky zvolit, kolik ošetření je potřeba k omezení urputné choroby broskvoně způsobené houbou palcatka broskvoňová (Taphrina deformans)?Pokud se pěstitel trefí do ideálního termínu ošetření, a ten provede poctivě od shora dolů(pupen od pupenu),každičký centimetr, a pokud od té doby bude počasí pěstiteli blahosklonně nakloněno, tak stačí jedno ošetření mědí, a je hotovo.Jenže tak to nefunguje,a nejde na to spoléhat.Né každý člověk je od přírody punťičkář v tom dobrém slova smyslu, že by neopomněl v tomto duchu"okoupat" přípravkem každý stromek ze všech stran, jeho nespočetná ohbí,...a že jich tam je!!!.A horní část koruny se zdá ze země tááák vzdálena...nedostupná,že se častokrát opomene.

Později i pečlivý pěstitel zapláče, když pozdně jarní teplé a hlavně vlhké počasí s deštíkem po odkvětu pak často způsobuje pozdní napadení kadeřavosti.Pak stačí k nákaze více než den, spolehlivě méně než dva, a ten kdo se pak nejistí systémovým prostředkem proti pozdní kadeřavosti častokrát zapláče nad vejdělkem... pozdě byka honiti!

A protože nevím jak se bude počasí vyvíjet, ruku v ruce s pozdějším tlakem choroby taphrina deformans, a taky jsem tak trochu nepečlivý v detajlech, spoléhám na několik postřiků různé provenience provedené od opadů listí do doby po odkvětu a rašení listů.Každý přípravek, respektíve jeho účinné složky které jsou použity účinkují jako hlavní, nebo vedlejší, doplnující, popřípadě rozšiřující....přesně zapadají do skládačky jménem komplexní ochrana broskvoní.Proti přezimujícím škůdcům je dobré v jedné fázi rovněž zařadit alespoň jednou ošetření Sulkou,mědí pak doplnující ošetření dřeva proti houbovým nekrozam.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika