Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Možná malinko mimo téma. ale stále aktuální. Už jsem slyšel jednoho školkaře si stěžovat, že zákazník přinesl k reklamaci nerašící broskvoň, neostříhanou, s tím, že četl, že broskvoně se stříhají až v době květu. 

To jsou rady,...chtělo by to sprosté slovo. No samozřejmě, že nezastřižená nemůže vyrašit a uschne. Množství větví stačí přijatou vodu odpařit a jinak to nemůže dopadnout. Chudáci lidé, kteří se těmito radamí řídí. A že jich po republice bude. 

Když někdo píše takovouto radu, měl by napsat tak, aby se to nedalo přehlédnout, že řez až v květu platí pro dávno zasazené broskvoně, rok dva, tři a ne čerstvé výsadby.

Mimochodem, ti co to píšou jen opisují někde zveřejněné. Mají na to nějakou studii, že se rány lépe hojí, nebo se tím jen řídí? Nebo sami provedli srovnávací pokusy? Pochybuju. Spíše se jen starší broskvoň dobře v době květu řeže.  Je při práci teplo a už se ví kam co bude růst. ALE!  platí to pro starší výsadby. P

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika