Tak tomu říkám kvalitní odpověď. Děkuji.
Chuť je typická pro žlutomasé odrůdy ke kterým patří, tam problém není. Konzistence dužiny je křupavá, nevláknitá a přitom plně šťavnatá, Pevnost dužiny je zachována i při konzervárenském použití. Od klingu se kompot liší zejména tím, že packa není vykrojená hladkým strojním řezem, ale díky odlučitelnosti od pecky to prostě bude červeně žíhaná zvrásněná jamka. Velikost plodu je AA tedy ty za 10Kč/kus byly 4 do kg s průměrem kolem 7 cm. Doba od sklizňové zralosti po konec konzumní zralosti je 7 dní při pokojové/kuchyňské teplotě a 11 dní při uložení v chladu cca 16°C. Monilie se na nepoškozených plodech neobjevuje, při poškození plodu hmyzem je její výskyt se zpožděním 2-3 dny podle infekčního tlaku v okolí. Slupka je středně tuhá a snadno loupatelná (v plné zralosti i bez blanšírování).
Nevýhodou je krátká stopka a hluboká stopečná jamka - pro sklizeň na počátku sklizňové zralosti je potřeba mírně zkušeného česače, aby nezatrhával plody nebo je neotlačil o větev. Při sklizni probírkou v plné konzumní zralosti to problém už není.
K termínu zrání uvedu, že zraje v termínu sklizně švestky domácí.