Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dalí je přechodný varný typ BA s tím, že k jednomu či druhému varnému typu se přiklání podle podmínek v době vegetace. Je věcí pěstitele a dodavatele, aby dodal brambory v jednotné kvalitě, když se jedná o jednu odrůdu. Pěstitelé, kteří to znají buď dané odrůdy nepěstují, nebo je mají pod závlahou, aby se této dvojznačnosti vyhnuli. Určite jste si někdy všimli, že před vánoci mají občas supermarkety takovéto přechodné varné typy jak na paletách pytlíků s varným typem A, tak na paletách pytlíků s varným typem B, tak i na pultu pro "volně vážené konzumní brambory" (například Kaufland 2013, Tesco 2012, 2013, 2014, Albert 2014).

Nebo si snad myslíte, že tazatel výše nasázel 5 kg sadbových brambor a sklidil 15 kg "kamenných" a 30 kg normálních brambor? Prostě, pokud se sadbová hlíza dožije ve zdraví sklizně, nebude jí násobně více než nasázených.

Ve VÚB HB se ptát nebudu - informaci mám z Europlantu Horní Počernice (cca od roku 2008). I nyní na jejich stránkách najdete informaci "V konečném důsledku je vyjádřena varným typem (Tabulka č.2).Stanovuje se tzv. varnou zkouškou, při které jsou hlavními hodnocenými vlastnostmi konzistence a moučnatost. Tyto vlastnosti jsou hodnoceny smyslově prostřednictvím degustátorů, v průběhu odrůdových zkoušek. Varný typ může být každý rok působením pěstitelských podmínek výrazně ovlivňován. Hlavní vliv na změnu má především lokalita, projev ročníku – počasí, agrotechnické zásahy a hnojení (především dusíkem)."

Ad 300 jídel (a více) -> v závodní jídelně Elektrátny Opatovice se taková ta směs varných typů objevuje 2-4× do měsíce. A není to tím, že by měly brambory z více zdrojů. V daný den vaří vždy jednu šarži od jediného dodavatele.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika