Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nevím, kolik o genetice znáte, já tedy nic moc. Ale je fakt, že vyšlechtit = křížit = rozmnožit opylováním nějakou super odrůdu je velmi obtížné. Právě díky mechanismům toho principu. Takže můžete vyšlechtit velmi chutné rajče, ale bude třeba náchylné k chorobám, nebo bude mít malý výnos. Podobně vyšlechtíte velmi odolný brambor, ale chuťově nebude k jídlu. Prostě příroda nemá ráda supermany. Experimentovat se semínky brambor přece můžete sám, když Vás to zajímá. To že se brambory pro produkční využití množí vegetativně je dané výhodností tohoto postupu. Šlechtění se ale provádí generativně a trvá to dost dlouho, to snad víte. Pokud jde o množství odrůd kdysi a dnes pěstovaných, kdo to "kdysi" spočítal? Je 200 odrůd mnoho, nebo málo? Kdo určuje správné množství odrůd čehokoli? Kolik z těch 7000 odrůd bylo hospodářsky rozumně využitelných (skladovatelnost, chuť, trvanlivost, struktura)?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika