sufinie



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
   
host - 169.151 (?) 
28.2.2007 14:34
po odkvětu stačí vysypat semínka a za rok je vysít na agroperlit, POZOR semínka jsou menší než maková tak je po výsevu nezakrývat zeminou ale jen savým papírem a udržovat ho vlhký a pak vzešlé přepíchat 2 klrát!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
      
host - 11.102 (?), 5.5.2007 14:09
Mam takovej dotaz.V loni jsem koupila surfinye nasázela jsem je do závěsných květináčů pod závěsnym květináčem jsem měla velikej květináč z muškátama takže semínka ze surfinie padali přímo do květináče z muškátama.Muškáty jsem na zimu uklidila do sklepa a na jaře vyndala z květináče mi vylezlo snad stovky malejch sazeniček myslela jsem že to jsou ty surfinie a tak jsem si je dvakrát přesazovala asi dva týdny spátky jsem si je už nasadila do květináčů.oni poporostly cca 5cm a některý jakoby pustily nějaký květ vypadá to jak tří milimetrová kopretina.Je možné že je to surfinie a nebo se mi tam vysemenil nějaký plevel ale nevim odkud a jestly by se vysemenil v takovém velkém množstvý.Opravdu to má listy jako surfinie.děkuji za odpověď
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 10.95 (?), 9.5.2007 14:10
Petunie má chlupaté lístky a trvá ji než se rozkvete,nemáte to nějaký žabinec?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
tushalay - (7) - 138.82 (?), 28.8.2009 11:53

Surfinie (Surfinia Purple var. Shihi Brilliant) jsem zkousel mnozit nekolika zpusoby, vzdy s negativnim vysledkem.

Rizkovani: Zkusil jsem jak zakoreneni do vody, tak rovnou do pudy. Je hodne tezke odebrat nejaky nekvetouci rizek. Pri pokusu o zakoreneni do vody mi rizky napadlo padli a byly na vyhazov. V pripade rizku zakorenujicich v pude jsem mel "lepsi" vysledky - rizky se "ujaly", jenze hned nasadily na kvety a vubec nerostly. Po odstraneni poupat investovaly energii do vytvoreni novych poupat namisto do tvorby zelenych casti. Po mesici tohoto jejich zivoreni jsem je vytahl z pudy a zjistil, ze vlastne nevytvorily zadne koreny. Tak jsem se s nimi rozloucil...

Vysev: Semena mi rostliny vytvorily, ale klicivost 0%.

Hrizeni: Rad delam pokusy a hrizeni jsem u surfinii povazoval za mozny zpusob mnozeni vzhledem k jejich habitu. Vyzkousel jsem to s kvetoucim slahounem; do druheho kvetinace jsem zapustil usek stonku s asi tremi listovymi uzlinami. Nechal tak asi dva mesice, pote odstrihl od matecni rostliny. Hrizenec nevykazoval zadne znamky vadnuti, ale ani pres hnojeni (hnojivem na surfinie, pochopitelne...) nerostl. Po dvou tydnech jsem ho vyjmul z pudy, abych se podival, jak je na tom s koreny. Zadne nemel!

Takze ja mam s mnozenim surfinii pouze negativni zkusenosti. Je pro me vyhodnejsi obhlidnout kvetinarstvi a porovnat ceny a kvalitu rostlin. Letos jsem natrefil na nadherne, dobre vyvinute rostliny vyse zminene odrudy od Suntory za pouhych 20 Kc. Kvetou uz nekolik mesicu a jsou stale nadherne, takze radsi obetuju ty dve stovky za 10 krasnych, bujnych rostlin nez abych delal nejake hokusy pokusy s nejasnym vysledkem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika