Živý plot z jabloní a hrušek



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?) 
19.7.2013 12:14

No a ještě ten můj rakytníček.Nikdo mě nenutil k tomu si jej pořídit, ale masívní reklama v masmédiích mi zdělila,že se bez něho v podstatě neobejdu,a doporučila jako nepostrádatelnou bombu na zimu-tedy jak už pan PP podotknul je strašně zdravý.Mám ho druhým rokem, a nic po mě nechce, a krásně obrůstá a prospívá.Lze ho formovat jako keř, ale já ho mám ve stromkovém formátu.Nepřipadá mi, že by vyholoval, ale kdyby se řezal, mohl by ještě zhoustnout.Odnožování moc neřeším,protože každý týden seču.

Nikomu jej vehementně netlačím aby si ho vysadil.Když někdo uvažuje si pořídit z jebloní, hrušní živý plot, tak mi to přišlo docela jako nesmysl, a nabídnu mu v tom případě k uvažování i ten rakytník.Samozřejmě že né do anglických zahrad,(i když možná i tam by se hodil),ale do extenzívních oblastí by to byla neprostupná otrněná hradba(to otrnění podle odrůdy),s užitečným přínosem pro naše zdraví.Plody jsou asi kyselé, ale to mi nevadí.S gustem si pochutnám na citronu.Vzimě mohou být plody naložené v medu pochoutkou.Rakytníkové listy jsou velmi dekoratívně postříbřené.



Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 25.2 (?), 19.7.2013 9:10

Živý plot z ovocných stromů není problém. Je ale třeba si rozvážit, jak si výsadbu představujete.Pokud se rozhodnete pro vřetena, tak klidně postačí 125-150 cm, s oporou kůlů a drátěnkou. Osobně ale upřednostňuji vzdálenost v řadě 225 cm v trojůhelníkovém dvojsponu. Pozor, ale hrušně se budou ve výsadbě chovat jinak než jabloně. Rozhodně volte pomalu rostoucí podnože u jabloní J-TE-E nebo J-TE-F a u kdouloňová podnož MA nebo BA29. Pokud to máte blíže k Plzni tak porada by měla být ve Fytozu kde vám nabídnou i vhodné stromky. Jinak ovocné školky zapojené v regionálních pobočkách Ovocnářské unie případně dotaz přímo na její netové stránce. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika