Vysoký neprůhledný živý plot

farah - (24) - 74.153 (?)
16.4.2015 10:55

Samotná zahrada má okolo 5tis m2 možná i víc, tak že místa na kvetoucí stromy je fakt habakuk. Dávat jedlé stromy na svah po kterém nejde prakticky chodit mi připadá poněkud neprakticné jak jsem psala je to silniční val, který máme na pozemku. Dělá celkem problém vyjít přímo až nahoru.wink

Po pár víkendech, kdy jsme tam likvidovali nálety jsem došla k názoru, že prioritní je odclonění pohledů chodců - je to místní hlavní trasa na procházky a jezdí tu i hodně cizinců a jak je ten pozemek velký tak to nějak v lidech asi evokuje veřejný prostor a rádi se u plotu zastaví a čumí... myslím že u normální zahrady by tak nečučeli ale jak je ta silnice výš tak je tam krásný výhled na celou zahradu rybník a je to pro ně zkrátka výhled do "krajiny".

Asi v první řadě po opravě plotu na něj dám rákos to bude pro odclonění čumilů nejrychlejší. Pak se uvidí která okna sousedů vlastně vadí, naštěstí nad námi není souvyslá dvoupodlažní zástavba... a možná vysadíme něco do budoucna vysokého jen lokálně a zbytek jen nějaké keře...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

farah - (24) - 74.153 (?), 16.4.2015 10:55

Samotná zahrada má okolo 5tis m2 možná i víc, tak že místa na kvetoucí stromy je fakt habakuk. Dávat jedlé stromy na svah po kterém nejde prakticky chodit mi připadá poněkud neprakticné jak jsem psala je to silniční val, který máme na pozemku. Dělá celkem problém vyjít přímo až nahoru.wink

Po pár víkendech, kdy jsme tam likvidovali nálety jsem došla k názoru, že prioritní je odclonění pohledů chodců - je to místní hlavní trasa na procházky a jezdí tu i hodně cizinců a jak je ten pozemek velký tak to nějak v lidech asi evokuje veřejný prostor a rádi se u plotu zastaví a čumí... myslím že u normální zahrady by tak nečučeli ale jak je ta silnice výš tak je tam krásný výhled na celou zahradu rybník a je to pro ně zkrátka výhled do "krajiny".

Asi v první řadě po opravě plotu na něj dám rákos to bude pro odclonění čumilů nejrychlejší. Pak se uvidí která okna sousedů vlastně vadí, naštěstí nad námi není souvyslá dvoupodlažní zástavba... a možná vysadíme něco do budoucna vysokého jen lokálně a zbytek jen nějaké keře...

host - 67.232 (?), 3.4.2015 22:31

40 metrů tůjí taky není úplně levná záležitost. Udržovat se to taky musí. A přikláním se k tomu, že je to pohledově nuda. Mám doma 30 metrů, už jsme to tak koupili, je to severní strana a dělá ochranu proti větru. (Dalších asi 10 metrů už se mi podařilo odprodat). Ale do budoucna to určitě není řešení a už se těším na jejich likvidaci.

host - 80.100 (?), 7.9.2015 12:32

Soused od naproti, řešil živý plot tújemi apod. a pak mezi zasadil břízy a občas nějaký jiný keřík a strom. Bříza od čumilů pomohla překrásně a vypadá to celkem vkusně. Řešil koukání na pozemek z přes silnici stojícího pětipatrového obytného domu. Po sedmi letech od zasazení stromků má od čumilů klid. Můžná podobné řešení by se dalo aplikovat i ve Vašem případě.

host - 44.54 (?), 22.3.2016 22:42

a mě když vysoký a neprůhledný plot bez thují, tak líska, tis, habr, hlohyně. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz