Túje smaragd- zazimování?

host - 70.254 (?)
15.12.2006 22:14
Smaragdy jsou vcelku odolné dřeviny, přesto  mladé 20ticentimetrové rostliny mohou být přeci jen náchylnější na silnější mrazy. Pokud o ně máte obavu, můžete použít mimo chvoje i Vámi zmińovanou kůru, kterou rostliny obypete, stejným způsobem se dá použít i rašelina či kompost - na jaře je důležité ho od rostlin odhrnout, aby nezahnívaly, zvláště pokud budete dávat silnou vrstvu. Já osobně si myslím že vrstva materiálu k rostlinám bohatě postačí silná 10 - 15 cm. Především je v zimním období, pokud je kolem nuly a půda není promrzlá, důležitá zálivka. Častěji se totiž stává, že rostliny nakonec uhynou v důsledku nedostatku vody než díky mrazu - jednoduše uschnou. Thuje je jehličnan, takže odpařuje, narozdíl od listnáčů, vodu z listů i v zimě a je potřeba na to pamatovat.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 50.44 (?), 16.10.2006 15:11, zobrazeno: 11675x
Dobrý den vysadila jsem si ted v říjnu  asi dvaceticentimetrové túje. Mám jich 140 a nerada bych o ně přes zimu přišla. Poradte mi prosím mám je nějak zazimovat? Např přichrýt chroštím nebo napomůže i mulčovací kůra nabo ta jen zabránění odpařování?  Děkuji za odpovědi

host - 70.254 (?), 15.12.2006 22:14
Smaragdy jsou vcelku odolné dřeviny, přesto  mladé 20ticentimetrové rostliny mohou být přeci jen náchylnější na silnější mrazy. Pokud o ně máte obavu, můžete použít mimo chvoje i Vámi zmińovanou kůru, kterou rostliny obypete, stejným způsobem se dá použít i rašelina či kompost - na jaře je důležité ho od rostlin odhrnout, aby nezahnívaly, zvláště pokud budete dávat silnou vrstvu. Já osobně si myslím že vrstva materiálu k rostlinám bohatě postačí silná 10 - 15 cm. Především je v zimním období, pokud je kolem nuly a půda není promrzlá, důležitá zálivka. Častěji se totiž stává, že rostliny nakonec uhynou v důsledku nedostatku vody než díky mrazu - jednoduše uschnou. Thuje je jehličnan, takže odpařuje, narozdíl od listnáčů, vodu z listů i v zimě a je potřeba na to pamatovat.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz