Vaše thuje plicata se česky jmenuje zerav obrovský . Nestříhaný tvar je široce sloupovitý až 7m. vysoký.Stříhaný pak 1,5-3m. Doba stříhání je mi neznáma. S pozdravem J.T.
Prosím o informaci. Mám čerstvě zasázené thuje plikata.Jelikož jsem se až na netu dozvěděla ty správné informace o velikosti -v zahradnictví mě informovali zřejmě špatně, prý nedorostou velké výšky a šířky...potřebuji tedy vědět, zda-li je mohu tvarovat pouze do potřebné šířky a výšky a budu je schopna tedy udržet v rozmezí vymezeném. Mám totiž malý prostor, kde jsou vysázeny. Je jich 20 ks na živý plot a zřejmě jsem naletěla ve specializovaném zahradnictví na ....." správné "...informace. Děkuji
Též mě zajímá odpověď, prosím dejte vědet, mně bylo řečeno v zahradnictví, že tyto thuje dorostou do výšky 2,2 m a rostou velmi rychle i do výšky i do šířky.
Vaše thuje plicata se česky jmenuje zerav obrovský . Nestříhaný tvar je široce sloupovitý až 7m. vysoký.Stříhaný pak 1,5-3m. Doba stříhání je mi neznáma. S pozdravem J.T.
Thuja plicata (Zerav obrovský) je skutečně mohutná dřevina a skutečně jste naletěla na informace "odborníků". Doba řezu - květen - červen a červenec - srpen, máte na výběr.