Stříhání a množení ptačího zobu



anii - (25) - 79.150 (?) 
12.7.2011 11:08, zobrazeno: 28860x

Zdravím. Pustila jsem se do likvidace "džungle" u partnera na zahradě - má tam živý plot z ptačího zobu (předpokládám, že se jedná o PZ obecný..- roste jak z vody, sám, jen z toho co mu naprší, nenamrzá..). Má na výšku již nějaké 3 metry a je hrozně rozrostlý do šířky (tak tak 3m).. Chtěla bych udělat razantnější zástřih s utlumením podpory růstu - myslíte si, že je nyní vhodná doma? Resp. že tím keř nezničím? Zároveň bych chtěla PZ namnožit a rozsadit - Jak dlouhé větve se mají množit? Mají mít nějaké větvičky již? Mám je dát do kýble s vodou a až pustí kořínky tak do aktivátoru a do země? Případně si mám vyčkat podzimu? Vydrželo to 5 let, ono se to už o tu chvíli nezblázní :) Jen mi vysvětloval kamarád, že bych ho měla zastřihnout nyní, protože pokud ho zastřihnu až na podzim, neuvěřitelně mu podpořím růst. Díky za radu, Martina

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 82.238 (?), 17.10.2011 13:59

Dobry den, koupil jsem dum, kde je okolo zivy plot z ptaciho zobu. Plot je trochu prerostly a letos vubec nestrihany. Chtel bych vedet, zda ho jeste muzu ostrihat nebo radeji pockat az na jaro. Pripadne zda ho nejak prihnojit na zimu? Moc dekuji za radu, jsem zacatecnik :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 95.84 (?), 19.10.2011 21:39

K množení ptačího zobu -  čtvrtmetrové řízky zakořeňují v kypré půdě nebo v písku, ikdyž jsou různě hluboko zasazené. Našel jsem nedávno ve váze s vodou ptačí zob, který vyhnal za 3 týdny kořínky. Asi by to šlo i takhle. Vyzkoušel jsem i množení semeny. Je to pomalejší, ale taky použitelné. Hlavně pro obecný ptačí zob, který mívá hodně vyzrálých plodů. Tutové jsou hluboce zasazené řízky s patkou, v písku a v bezmrazé místnosti přes zimu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
anii - (25) - 79.150 (?), 16.4.2012 8:28

Dobrý den,

zapomněla jsem poděkovat za reakci :-) Takže děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika