Šištice na thujích Brabant v živém plotě

host - 166.1 (?)
17.5.2010 21:11

Děkuji moc za reakci. Brabantu mám zhruba 100m, takže to asi nebude nikterak krásný plot. Pomohlo by zavedení závlahy ke stromkům? Hnojivo pro konifery jsem už bohužel aplikovala. Mám ten dusík ještě přidat? Jak se, prosím, jmenuje preparát, který mám koupit?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 166.1 (?), 17.5.2010 15:28, zobrazeno: 5520x

Mám 3 roky starý živý plot z thují Brabant, který pravidelně hnojím hnojivem na konifery (na jaře i na podzim), v horkých dnech zalévám. Thuje jsou sice vysazeny do zeminy pro konifery a na kořenech mají Symbion, ale okolní půda je jílovitá. Rostou na slunci. Hyzdí je obrovské množství šištic. Nevím, jestli je to přemírou péče, nebo špatnou péčí. Lze nějak omezit růst šištic? Stromy jsem ještě nestříhala, jsou cca 110 cm vysoké. Předem děkuji za radu. Lucie

host - 215.11 (?), 17.5.2010 20:48

Brabant je snad nejméně vhodný kultivar na živý plot, jednak kvůli nic moc vzhledu, hlavně ale díky velkému množství šištic, které vytváří velmi ochotně. Zvýšené množství je zpravidla buď nedostatkem vody, dusíku nebo obojího. Zkuste tedy přihnojit jen dusíkem a to nejpozději do cca začátku července, pak už ne. Zálivka v suchém období musí být vydatná.  Vynechte tento rok hnojivo pro konifery, popřípadě na podzim použijte lehce síran draselný a síran hořečnatý, nebo ve směsi se prodávají pod názvem tuším podzimní hnojivo pro okrasné rostliny nebo jehličnany nebo tak nějak. Jakmile je budete pravidelně stříhat, tvorba šištic by se mohla poněkud omezit. Příště zvolte vhodnější jehličnan, např. Thuja plicata Dura.

host - 166.1 (?), 17.5.2010 21:11

Děkuji moc za reakci. Brabantu mám zhruba 100m, takže to asi nebude nikterak krásný plot. Pomohlo by zavedení závlahy ke stromkům? Hnojivo pro konifery jsem už bohužel aplikovala. Mám ten dusík ještě přidat? Jak se, prosím, jmenuje preparát, který mám koupit?

V__K - (36) - 191.35 (?), 17.5.2010 21:27

Já bych je už raději moc nehnojil a nezaléval, nebo za pár let z nich budete mít stromy a ta práce se stříháním /ta bude i tak/.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz