Rezavění thůjí od kmínku
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host, 16.9.2003 12:44, zobrazeno: 18226x
Prosím o radu,
v květnu jsem vysázeli živý plot z thůjí smaragd. Zalévám minimálně 2x týdně a v letošním horkém létě i víckrát. Přihnojovali ´jsme hnojivem určeným na konifery a dle rady i hořkou solí. Thůje mají skvělé přírůstky, zvenku jsou nádherně zelené, ale od středu (při rozhrnutí) žloutnou a rezavějí.
Díky Jarka Kůrková
|
|
 |
|
 |
 |
|
jana - (9), 19.9.2003 16:00
Dobry den,
myslim si, ze pokud to rezaveni zacalo az ted, tak se jedna 100% o stejny pripad, co jsme resili pred lety a bylo to
napodzim.Jeden pan nam rikal a tím i poradil ,ze je to normalni barva pred zimou, bylo to presne tak.Na jare se tuje
zase zazelenaly a je to tak porad.
Zdravi Jana.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 104.50 (?), 24.8.2006 7:55
Zdravím, přesně kvůli tomuto se nyní na netu pohybuji. Máme ten samý problém. Thuje jsme sázeli již v březnu, rostou velice rychle, mají krásné přírůstky, jsou krásně zelené, ale uprostřed žloutnou a reznou. V zahradnictví nám řekli, že to tyto thuje před zimou dělají, takže budeme doufat, že je to pravda a nezajdou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 37.253 (?), 5.9.2006 20:54
Potýkám se se stejným problém - letos poprve. Thůje máme pomalu třímetrové - ale letos od kmínku reznou. Ale nevím zda opět obrazí, protože když se těchto rezavých větévek dotknu tak opadávají. Mám věřit tomu, že se opět na jaře zazelenají? Nerada bych o ně přišla - máme je již několik let a chrání náš vchod před deštěm.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 19.189 (?), 18.9.2006 9:02
My řešíme také stejný problém. V jednom časopise (bohužel již nevím jaký) jsem se dočetla,že jde o houbovou chorobu. A stačí během léta více zalévat, a to se shora. Voda musí téci po kmínku a houba se tím smyje. Pomáhá to. Ale i rada o podzimním jevu je fajn, mám o jednu starost méně.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 27.124 (?), 12.10.2006 14:10
Dobrý den, právě jsem zjistila u svých thůjí ten samý problém. Když je rozhrnu, jsou rezavé, po dotyku větvičky opadávají. Máme je už asi 7 let a nikdy se to nestalo. Po přečtení vašich příspěvků tedy budu doufat, že je to běžný jev. I když nevím, jsou rezavé nějak moc.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 16.70 (?), 30.11.2009 16:45
Ano, to je normální jev, jen se zapařují uvnitř, nám ovšem schnou od větviček, pak opadají a celá thůje zajde. Už jsme přišli o několik a nevíme co to je. Stříkáme je proti rzi a přihnojujeme hořkou solí. Vždy se zazelenají a pak znovu dokola.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|