Nizky kvetouci listnaty zivy plot

host - 197.191 (?)
16.5.2009 20:31

Zdravím všechny zahrádkáře. Já jsem dala na doporučení a ostříhala zlatici těsně po odkvětu a letos vůbec nekvetla. Měla pouze zelené listy na nových výhoncích.    Moc prosím, poraďte, kdy mám tedy stříhat, aby kvetla. Když jsem v minulosti nestříhala, kvetla, ale už je dost rozroslá a střih je potřeba. Děkuji.  Renata

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

PetaKili - (1) - 29.163 (?), 7.4.2008 13:34, zobrazeno: 9216x

Dobry den, chtela bych vas pozadat o radu. Jsem zacatecnik, prave jsem zasadila zivy plot z mochny, tavolniku, zlateho deste, svraskale ruze a trojpuku. Vsechno jsou to kultivary nizke s max vyskou asi 1m. nevim ale jak moc hnojit, kdy strihat, jak moc zalivat a tak dale... klidne mi staci nejaky dobry tip na knihu. Poridila jsem si "zive ploty" od Roberta Marcleye, ale neni to bohuzel moc podrobne... za vsechny tipy a rady predem moc diky.

host - 5.17 (?), 7.4.2008 15:59

Milá PetoKili, především Vás chci pochválit za skladbu živého plotu, měli by si z Vás vzít příklad všichni thujomilci, zvolila jste nenáročné dřeviny, tudíž jsou nenáročné i na pěstování, mochnu můžete zjara ostříhat cca dvacet cm nad zemí, tavolník jakbysmet, obrazí a budou kvést, zlatici a trojpuk zjara už nestříhejte, připravila byste se letos o květy, tyto keře se musí zastřihnout těsně po odkvětu. Hnojit a zalévat podle potřeby, tyto keře nejsou vůbec náročné.

host - 151.203 (?), 7.4.2008 16:10

Kombinaci jste si zvolila nenáročnou a také takový plot vám bude postupně nakvétat a na podzim se objeví i ozdobné plody. Dofám, že plot bude volně rostoucí, že ho nebudete každoročně se snažit urovnat do přímel a rovin. ztratil by svůj půvab a vy jenom čas. Keře které máte vysazeny najdete skoro v každé veřejné zeleni, kde je péče o dřeviny minimální. Takže první rok bych zaléval při delších bezdeštném období, pod keřy bych trochu namulčoval, minimálně řezal či stříhal. Nicméně pokud jste si koupila zlatý déšť (kvete až když je olistěný se šeříky, květy jsou v hroznech), tak bacha na skutečnost, že je jedovatý včetně semen. pokud jste si koupila zlatici (kvete teď), ta je naopak léčivá.

host - 151.203 (?), 7.4.2008 16:13

No tak vidím, že musím znovu do školy se naučit co se píše za i/y po ř.

host - 29.179 (?), 8.4.2008 15:49

Diky vsem za rady... a taky za pochvalu  PetaKili

host - 197.191 (?), 16.5.2009 20:31

Zdravím všechny zahrádkáře. Já jsem dala na doporučení a ostříhala zlatici těsně po odkvětu a letos vůbec nekvetla. Měla pouze zelené listy na nových výhoncích.    Moc prosím, poraďte, kdy mám tedy stříhat, aby kvetla. Když jsem v minulosti nestříhala, kvetla, ale už je dost rozroslá a střih je potřeba. Děkuji.  Renata

host - 176.18 (?), 16.5.2009 20:54

Nevím, jak moc jste zlatici ostříhala. jinak se opravdu stříhá těsně po odkvětu. Vyrazí pak nové výhony, na kterých příští jaro kvete (kvete na dlouhých výhonech z loňského roku a na bočních výhonech z loňského roku, tzn. na těch, co vám vyrostou po střihu).           Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?9:56
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz