Jaký živý plot na úzkou terasu



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                     
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.71 (?) 
23.3.2017 22:52

Živý plot musíte udržovat z obou stran. Proto za plotem k hraně terasy musíte mít průchozí uličku. Což znamená, že z šířky terasy ukrojíte minimálně metr..

No dejte fotky, ať nediskutujeme pouze akademicky.

Ad fotky vertikálních zahrad - koukněte ke strýčkovi google. Obecně vertikální zahrada může mít výšku i několik metrů - v Drážďanech na náměstí jsem poseděl u steny vysoké cca 5 m. Měli je tam jako ekvivalent stromů. Další vlastností VZ je, že mohou být jednostranné i oboustranné. Jednostranné pak budou rubem k sousedovi = bezúdržbová stěna přímo na hranici. Pokud bude výsadba VZ epifitická, pak tam můžete mít třeba sbírku netřesků a rozchodníků. Tedy prakticky jde o to, že vertikální zahradu uděláte přímo úpravou toho laťkového plotu, kdy na plochu k sobě navěsíte zeleň...

SfK.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
                     
DenyKr - (7) - 59.88 (?), 24.3.2017 9:20

Ta fotka bude nejlepší.. Vyhrabal jsem starou fotku ještě od RK kdysi, plot v hrozném stavu (opraven), ale pro představu to stačí.
Foceno z nejužšího místa u cypřišů směrem k nejširší části.

Jak je vidět, plot je přístupný z obou stran - na jedné straně nikam nevedoucí chodník, na druhé straně terasa. Takže to problém není. Cca uprostřed plotu jsou stále nějaké samodomo dvířka od předchozího majitele, který to tady od novostavby vlastnil 5 let, k živému plotu bych udělal nová do jeho výšky (takže by to bylo přístupné z druhé strany naprosto bez potíží). Momentální užitná plocha, určená pozicí kamenů, je bezpředmětná, kameny bych pro vykopání odstranil, stejně už moc nedrží a pak později budou až ke zdi palubky, takže se využitelná šířka prostoru zvětší.

Jednak z důvodu architektury všude kolem, jednak z důvodu zachování výhledu (na fotce sice hora vypadá vzdálená několik světelných let, ale mám ji 5km před sebou + dalších 10 vrcholů kolem ní) a v neposlední řadě z důvodu financí, kdy si bydlení upravuji, celkové náklady jsou asi 2 miliony a terasa nyní prioritu nemá a ještě dlouho mít nebude, nový plot + uchycení + truhlíky + květiny by stálo majlant, živý plot se vším všudy tak 10, 15 tisíc.. Živé ploty jsou všude kolem, ono bude lepší to zachovat i u měyes

Terasa
Terasa
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika