habry opadaly na podzim - je to OK?

host - 162.128 (?)
23.10.2008 19:34

To je tím, že je to letos sázené, nám taky první rok opadaly. Přírůstek máte na první rok solidní, ono to spíš většinou první rok nikdy moc neroste, protože většinu energie to věnuje na zakořenění. Střihu se nemusíte bát, živý plot stříhejte bez ohledu na pupeny. Střih nechte na jaro, teď už je nechte "spát". Radikální střih vám nedělá dobře, tak větvičky zkraťte o třetinu. To by vám nemělo trhat srdce a rostlinka se vám hezky rozvětví a zahustí, uvidíte. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 13.220 (?), 23.10.2008 19:25, zobrazeno: 4062x

Ahoj zahradníci,

na jaře koncem března jsme založili živý plot z habrů (60cm vysoké keříky), rostlinky se chytly všechny, jen pár jich mělo koncem léta holé špičky větví. Od jara přirostly na výšku jen asi 20cm, zalívali jsme poctivě, ale nepřihnojovali jsme je - nevím, asi to byla chyba.Stříhali jsme jen jednou - mám trochu vnitřní problém s radikálním řezem, nikdy předtím jsem nestříhala, nevím jestli stříhat nad pupenem, před pupenem, nebo kdekoliv, a tak se bojim, co všechno habry zvládnou :-).

Teď koncem října tak čtvrtina habříků shodila listí, a já si nejsem jistá, jestli je to podzimem, a nebo mi zašly. Když mi někdo poradíte, co dělat, aby se z těch mrňousů na jaře stal plnohodnotný živý plot, budu moc ráda.

Díky za všechny reakce

host - 162.128 (?), 23.10.2008 19:34

To je tím, že je to letos sázené, nám taky první rok opadaly. Přírůstek máte na první rok solidní, ono to spíš většinou první rok nikdy moc neroste, protože většinu energie to věnuje na zakořenění. Střihu se nemusíte bát, živý plot stříhejte bez ohledu na pupeny. Střih nechte na jaro, teď už je nechte "spát". Radikální střih vám nedělá dobře, tak větvičky zkraťte o třetinu. To by vám nemělo trhat srdce a rostlinka se vám hezky rozvětví a zahustí, uvidíte. 

host - 13.220 (?), 23.10.2008 19:46

díky za uklidnění :-)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty