Grilování - zelený porost kolem

host - 50.222 (?)
24.7.2006 18:10
Dobrý den ,nikde jsem neslyšela že Catalpa odhání hmyz ale může to být pravda.Catalpa je rozložitý strom a dorůstá do 15 m,proto bych nevím jestli to bude to pravé k posezení ale je to krásný strom a pokud máte na zahradě místo stojí za to sijej vysadit.Ten šeřík stačí sestřihnou po odkvětu nevzhledné části odkvetlích hroznů,jinak je nenáročný.Proti hmyzu zabírají aromatické rostliny jako např. rajčata a muškáty.Tarajčata můžete pěstovat i v nádobě přímo na posezenía pokud zvolíte drobnoplodé odrůdy jsou také velice estetické.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 72.242 (?), 18.5.2006 11:51, zobrazeno: 5643x

Dobrý den

Prosím poradíte

Přestěhovala jsem do novostavby-rod. dům a je tu i zahrada, nikdy jsem se o zahradu nestarala, vůbec nevím co s ní a kde začít, je tu šeřík, jinak nic, ten chci zachovat, ale nevím jak o něj pečovat-stříhání a podobně.

Vychází mi to pro začátek na to, že nechám všude trávu, ale bude tu venkovní posezení a problém je co kolem toho, právě kvůli mouchám u grilování, co je aspoň částečně odežene. Někde jsem četla, že Katalpa trubačovitá odhání hmyz, ale nevím zda je vhodná na zahradu, jestli pak nebude moc vysoká, nebo zda je to vůbec pravda o tom hmyzu.

Děkuji za rady.

host - 50.222 (?), 24.7.2006 18:10
Dobrý den ,nikde jsem neslyšela že Catalpa odhání hmyz ale může to být pravda.Catalpa je rozložitý strom a dorůstá do 15 m,proto bych nevím jestli to bude to pravé k posezení ale je to krásný strom a pokud máte na zahradě místo stojí za to sijej vysadit.Ten šeřík stačí sestřihnou po odkvětu nevzhledné části odkvetlích hroznů,jinak je nenáročný.Proti hmyzu zabírají aromatické rostliny jako např. rajčata a muškáty.Tarajčata můžete pěstovat i v nádobě přímo na posezenía pokud zvolíte drobnoplodé odrůdy jsou také velice estetické.

host - 64.109 (?), 26.7.2006 11:29

Děkuji za radu, o tom, že katalpa trubačovitá odpuzuje komáry a mouchy jsem se dočetla v nabídce katalou  bakker 2006 /str.104/ , na komáry je doporučen blahovičník, no já jsem absolutní laik na zahradu, tak se radím tady , kdo jakou má zkušenost.

Nakonec jsem to vše vzdala a budeme mít jeden obrovský trávník, ten šeřík tam zůstane, a strom nevím. S těma rajčatama kolem gilu to určitě odzkouším-dík.

host - 70.232 (?), 26.7.2006 18:26

Myslím trávník o rozměrech 500m čtvereč. -to je rozměr nezastavěné plochy.

Ještě co se týče kolem grilování-máta peprná je taky celkem aromatická rostlinka- známá ji měla ve městě /v centru/ v oknech kvůli holubům, ale na grilování kvůli hmyzu? Myslte, že taky odpuzuje i hmyz ?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz