Myslím si, že je to častým zaléváním. Mám jich několik a když je zaliju dříve, než hlína vyschne, okamžitě reagují žloutnutím listů. V létě zalévám více, to mají rádi, ale v zimním období je potřeba s vodou opatrně.
Mam doma ficus (benjamin), ktery ma zelenobile listecky. V posledni dobe listky hnednou a opadavaji. Prosim poradte mi jak tomu predchazet a cim to je. Myslim, ze dostatek svetla ma, je u okna (jizni strana). Dekuji.
Dobrý den, pokud máte fikus na okně, může to být i přemíra světla. Zkuste ho dát za záclonu do místnosti a zalívat až hlína nahoře vyschne. Fikusy se zalívasjí do misky a vlažnou vodou.
Mě se u tohoto druhu fikusu osvědčil častý řez. Tato rostlina potřebuje opravdu hodně světla, a pokud je u okna, tak dobře prospívá. Lístky opadávají vždy, když nepravidelně zalévám. Jakmile ho jednou přesuším, nebo naopak přemokřím, hned shazuje listy. V tu chvíli stříhám a roz¨stlina se velmi rychle zregeneruje a obrazí novými listy.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, čím může být způsobeno žloutnutí a následné upadnutí listů - list ale není zeschlý je jen žlutý a na řezu mokrý. Děkuji za radu.
Myslím si, že je to častým zaléváním. Mám jich několik a když je zaliju dříve, než hlína vyschne, okamžitě reagují žloutnutím listů. V létě zalévám více, to mají rádi, ale v zimním období je potřeba s vodou opatrně.