červený dřištál

host - 162.128 (?)
23.10.2006 21:51
se stihanim bych uz pockala na jaro, ted ho budou vetvicky aspon chranit pred mrazem. Na jare je mozne ho strihnout hned jak prejdou mrazy, nebo kdyz zacne rasit. Ustrihnete vse, co se vam nehodi do tvaru, ono to krasne zhoustne a zaroste. v lete pak klidne strih zopakovat, jakmile se neco rozvetvi jinak, nez jak chcete.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 227.226 (?), 3.4.2006 16:38, zobrazeno: 20844x

Dobrý den, ráda by ch se zeptala , nebo spíš poprosila o radu jak ostříhat 3letý živý plot z červeného dřištálu, odrudy která vyrustá do 150cm. Plot ještě nikdy nebyl stříhaný a ráda bych mu dala nějaký tvar, jen nevím jak vysoko , nebo nízko ho mohu zastřihnout.. Pokud si najdete chvilku a odpovíte mi moc mi to pomůže , velice děkuji!!!! Přeji krásné jaro....

Muj E-mail: monika.kuglerova@itnet.cz

host - 10.54 (?), 19.4.2006 12:00

Dřišťál snese mnohé, starší keře lze  vždy po více  letech seříznout zjara až k zemi a dokonce jim to prospěje - zmladí se. Tříletému keři stačí, pokud není veden jako stříhaný živý plot a pokud už potřebuje řez ,vystříhat nejstarší  rozvětvené větve u země, aby mladé měly dostatek světla a nevytahovaly se. Pokud možno se vyvarujte zkracování silných větví jinde než nad zemí, vyrostlo by Vám na nich  mnoho mladých větviček  a keř by nevypadal pěkně. Mladší koncové větévky lze lehce zkracovat tak, aby keř vypadal kompaktněji, to záleží od toho, je-li vysazen jako solitera ( tady je lepší  volný růst, aby se zachoval přirozený tvar keře)nebo poblíž cest, budov  atd. Zdraví Hedera

mišel - (1), 22.10.2006 17:31
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, mám červený dřišťál 3 roky ještě sem ho ani nestříhala a tak sem se rozhodla že bych ho mohla sestřihnout teď na podzim, moje otázka zní: Může se dřišťál stříhat na podzim?A jak ho mám stříhat a jak hodně ho můžu zastřihnout?
Děkuji předem za odpověď.

host - 162.128 (?), 23.10.2006 21:51
se stihanim bych uz pockala na jaro, ted ho budou vetvicky aspon chranit pred mrazem. Na jare je mozne ho strihnout hned jak prejdou mrazy, nebo kdyz zacne rasit. Ustrihnete vse, co se vam nehodi do tvaru, ono to krasne zhoustne a zaroste. v lete pak klidne strih zopakovat, jakmile se neco rozvetvi jinak, nez jak chcete.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz