Které rostliny mají rády jílovitou půdu?

jarekm - (35) - 72.168 (?)
16.3.2012 23:00

zdravím, máme také jílovitou půdu a pěstuji v ní všechny květiny. Ale nejdříve když vykopu jamku, tak tu vykopanou jílovitou půdu smíchám se zahradním substrátem a do toho květinku usadím. Výborné je to že jílovitá půda dost dlouho drží vodu, takže nemusíte tak často zalévat.Co se týká trávníku tak mám s tím problém neb u nás dost fouká vítr a půda má tendenci na povrchu vysychat, takže mě se osvědčilo travní semenno do sucha, ale zase strašně bojuji s mechem i když trávník je na celodenním úpalu. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 1.132 (?), 6.3.2012 11:46, zobrazeno: 8097x

Dobrý den,

na zahradě mám jílovitou půdu a nechtěla bych s ní nic dělat. Jakým rostlinám (dřeviny, jehličnany..) se bude v takovéto půdě dařit?

Děkuji za rady.

host - 62.72 (?), 10.3.2012 18:08

Máme na zahradě velmi jílovitou půdu a výtečně se na ní daří těmto stromům vysazeným předchozími majiteli: jabloně, třešně, smrky, lísky, břízy, dokonce i borovice.  Založili jsme nový trávník hřištní směsí, není problém. Na části pozemku jsme nechali přírodní původní rostlinná společenstva - luční rostliny. Krásně kvete. Nedařilo se moc rybízům, angreštům a hrušním.

Dále se daří kozákům, křemenáčům, pečárkám, ohnivcům, čirůvkám zemním a dalším houbám. Zmapováno cca 50 druhů na 7000 m.

jarekm - (35) - 72.168 (?), 16.3.2012 23:00

zdravím, máme také jílovitou půdu a pěstuji v ní všechny květiny. Ale nejdříve když vykopu jamku, tak tu vykopanou jílovitou půdu smíchám se zahradním substrátem a do toho květinku usadím. Výborné je to že jílovitá půda dost dlouho drží vodu, takže nemusíte tak často zalévat.Co se týká trávníku tak mám s tím problém neb u nás dost fouká vítr a půda má tendenci na povrchu vysychat, takže mě se osvědčilo travní semenno do sucha, ale zase strašně bojuji s mechem i když trávník je na celodenním úpalu. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz