Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

každý kompost nemusí obsahovat ty mykorhizní houby, ale pokud potřebujete mykorhyzní houby namnožit, musíte to udělat v nějaké kultuře která jim zajistí podmínky pro množení (teplota, vlhkost, dostatek živin,...).

Obecně je mezi amatérskými zahradníky rozšířená zkouška, kdy se do vzorku kompostu naseje řeřicha. pokud klíčící rostlinky vzcházejí bez problémů, nemusí se propařovat a dá se použít "živý" včetně všech mykorhizních a saprofytních hub. Pokud ale dojde k padání klíčících rostlin či jiné patologii, pak se kompost nebo hotový namíchaný substrát propaří v autoklávu (něco jako velmi velký papiňák).

A pokud si nejste jistá, můžete substráty smíchat, ve správné míře zajistit provlhčení a při uložení v "chládku" cca 16°C počat, až se mykorhizní podhoubí pomnoží. Naopak, pokud si koupíte substrát dlouhodobě přeschlý, tak i přes deklaraci na obalu, můžou být mykorhizní kultury vychcípané.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika