Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Asi jsem nepochopil bokaschi, ovšem mi to připadá dost podobně, jak to praktikuji již 12 let. Tam, kde chci mít do budoucna záhon, naházím větve, štěpku, piliny a poté přes léto zavážím posekanou trávou. Občas prohodím hlínou z krtinců, popelem z krbu (jen dřevo), zase piliny. Již po roce roste vše zasazené a zaseté (dokonce i plevel)  jako ďábel.

Před měsícem jsem se domluvil s drobným drvoštěpem z okolí, že mi bude přivážet štěpkovanou masu po úklidu z jeho těžby. Je rád, že to má kam dát a já to nasypu buď na záhon a následně zarýpu, nebo spíš na kompost, kde to během jednoho roku zetlí.

Pravda je ta, že na místech bývalého ohniště (krmeného dřevem) tráva i ostatní rostliny cca 5 let rostou podstatně lépe, než v okolí díky nadbytku uhlíku a ne zcela spáleným kusům dřeva, které se následně snad i lépe, ale hlavně postupně rozkládá. To ovšem neznamená, že stejnou službu nesplní vhodně uložené zbytky z ohniště do kompostu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika