Jake cerpadlo na zavlazovani hriste



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
            
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.233 (?) 
15.5.2018 20:15

Ten časový spínač mechanický za cca 200 - 300 Kč je jen taková pojistka, aby si mohla obsluha odskočit na 1/2 -1 hodinku. Neznám nic nudnějšího, než 1/4 hodiny čumět na PUK.

K té studni - hloubka vody, průměr, výška od hladiny k terénu, rychlost přítoku (je možné odhadnout podle katastru při znalosti regionální geologie typu písky, skály, spraše,...).

Raději zůstaňte u těch 5 postřikovačů, cena čerpadel roste s druhou mocninou požadovaného průtoku a pro RD nejužívanější čerpadla mají lepší poměr cena/výkon než ta větší (pro průmysl apod.).Taky by Vám nemusela stačit studna a stejně by musela obsluha zalévat nadvakrát/natřikrát.

SfK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 6.79 (?), 27.5.2018 0:02
Hromada poznámek. Všechny více, či méně pravdivé... Já projektují a stavím AZS od roku 2002. Finančně nejzajímavější byl Eden = na Slavii... Zkrátím to. Nechte si udělat od rozumného člověka projekt, event. ho prokonzultujte na webu a pak to stavte sami, eventuálně po částech. Určitě máte mezi dobrovolně.hasici i elektrikáře, instalatéra, stavaře... Pokud nedělám pro miliardáře, kteří většinou žijí ve vlastním světě čísel a vlastního byznysu, tak vždy platí míň je zpravidla víc... Podstatné je, aby odběr na sekcích byl takřka stejný a výkon čerpadla vyšší o tlak.ztraty, plus něco málo navíc... Z manuálního spouštění stejně dřív, nebo později prejdete na automat... Tlakové spínače nesnáším. Navíc celkem rychle odchází a občas bývá problém se zpětnými rázy... dle rozvržení a převýšení rozvodů... Jsou i čerpadla s vestavěným průtok.spinacem... atd. ČÍM JEDNODUŠŠÍ, TÍM LEPŠÍ, STABILNĚJŠÍ, TRVANLIVĚJŠÍ... Není to až tak složité... S pozdravem O.K.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika