Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ano. váš příspevek je přesný, vyžadují čerpadlo (vícestupňové), které má výstupní tlak 4 atm. Není to nic nedostižného, dobrých čerpadel je na trhu fůra, potřebujete vícestupňové čerpadlo (sám mám pětistupňové) , nejlépe beznádržové s automatickou regulací tlaku. Čerpadla takových parametrů mají jedinou nevýhodu - jsou ve srovnání s běžnými šudlátky relativně drahá (okolo 20 000,-Kč).

Jejich montáž musí být ve srovnání s běžnými domácími vodárnami extrémně pečlivá - díky svému výkonu a mohutné sací síle dokáží najít nedostatky na sacím potrubí a pak přisávají vzduch a zavzdušňují se.. Sám jsem takovou věc zažil. Vyměnil jsem běžné ALko za výkonné čerpadlo a nové se stále zavzdušňovalo, při servisní kontrole na zkušebním  rozvodu vše OK, vsadil jsem původní (alko) a vše bylo v pořádku. Vyměnil jsem sací potrubí, zlepšilo se to, ale stále docházelo k zavzdušňování (přívodní potrubí- velmi precizně sestavené z trubek a kolen systém bez lepení). Následovala výměna za hadici a je na 90 procent po problému. Čerpadlo je totiž tak výkonné, že pokud jej pustíte naplno a voda ve studni klesne, dokáže si z hladiny na vzdálenost 20-30 cm přisát tenoučkým  vírem...

Odvzdušnění ale probíhá snadno - na hlavní větvi otevřete výpustní kohout a na plný výkon odpustíte vodu, čerpadlo se samo odvzdušní..Přesněji, pokud běží na plný (nominální) výkon, případné malé  zavzdušnění je stále odčerpáváno, problém je pokud je někde v sacím systému skulinka a čerpadlo jede na zlomek výkonu.

Ještě poznámka k rozvodům - lidé se často snaží uspořit na přívodních trubkách a hadicích. Jestliže budete zavlažovat předzahrádku u řadovky, můžete na těch 20 - 50 m2 použít cokoli. Pokud chcete zavlažovat větší plochu, primární rozvody větší než jeden coul jsou nutností a vlastní závlahový systém ve 3/4 coulu není luxusem. Voda není ideální kapalina a rozvody nemají dokonalý vnitřní povrch. Rozvod tažený půlcoulkou neumožní solidní zalévání více zavlažovači na jedné větvi, ať máte čerpadlo jakékoli. Budete -li dále zvyšovat vstupní tlak (u dobrého čerpadla to lze) začne vám odcházet zavlažovací systém.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika