Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Souhlasím s Ferdou.

 Azbest je hornina a nebezpečný je tím, že se vdechuje v množství takovém, že se vlákna, která se dále štěpí dostanou do plicních sklípků a tam se dále rozdělují na menší a menší kousky a plíce se začne bránit obalováním vláken buňkami, které se mohou zvrhnout v rakovinné bujení. Vaše expozoce by ale musela být dost velká, musel byste řezat rozbrušovačkou a inhalovat vzniklý prach. Jakmile se prach dostane do půdy, je inertní, tedy neškodný, postupně se rozpadne na malé neškodné částečky.

 Když se likvidují např azbestové desky, tak krom toho, že se opatrně demontují a odvezou na příslušnou skládku, kde je prostě zakopou do země, se nakonec chodba např. školy, fabriky prostě umyje vč. stěn dveří rámů vodou. Nakonec se vzduch v budově profiltruje spec. pračkou vzduchu, Toť vše.

 Dokud ho máte na střeše, neřešto to a vodou zalévejte okurky. fizule a mangold. Až budete sundavat krytinu, dělejte to bez masivního vrtání a řezání.

A hlavně pod tlakem odazbestovací lobby nepodléhejte panice, azbest není jaderný odpad, ani kontejner s pravými neštovicemi a skvrnitým tyfem, je to jen šutr s cementem (hadec, Serpentinit)

Pavel

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika