Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

   Fazolky a rajská se zavařit dají, ale měly by být aspoň trochu okyselené. V takovémm případě teplota kolem 100 st. (i trochu nižší) stačí. Ostatně okurky se vysterilují a vařit je netřeba. Není-li obsah kyselý vůbec, tak nestačí ani 100 st. Pak je třeba var opakovat púo 48 hod - kvůli vyklíčeným sporám anaerobů - nebo použít vyšší teplotu (např. v papiňáku). 
    Pozvolné vychládání pod dekou nepovažuji za rozumné. Sterilaci to nijak nepomůže, zato obsah měkne dál. Naopak po dodržení předepsané sterilační teploty je správné konzervy co nejrychleji zchladit. Totéž platí o rychlosti zahřívání - čím rychleji je sterilační teploty dosaženo, tím lépe. Proto je dobré vkládat (třeba) maso do sklenic ještě teplé a obsah zalévat horkým nálevem. Zcela nutné to není, obzvlášť máte-li rychlý ohřev, např. výkonnou indukci či elektrický hrnec.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika