Desinfikoval bych klasicky Savem zastudena a pak umýt na libovolný program v myčce. Savo namícháte buď ostré s krátkou dobou namáčení (1 lahev Sava+9litrů vody namočit na hodinu) nebo střední s dobou namočení přes noc (decka do 10 l vody a 8-12 hodin). I krásně hladké sklo obsahuje na povrchu mikropóry do nichž se mnohé schová (viz sklenička po česnekové pastě smrdí i po třech umytích v myčce). Proto doporučuji to namočení přes noc, protože jen tak bude desinfekce nejen povrchová, ale vyčistí i mikropóry.
U pasteračních teplot je důležitá i teplotní výdrž, aby se prohřál na požadovanou teplotu celý obsah. Tedy u nás měříme čas až když teplota povrchu sklenic dosáhne požadovanou teplotu a pro řepu mám poznámku 85°C a 20 minut pro 0,3l sklenice (25 minut pro 0,7l sklenice).