Kde koupím kvalitní růže na kolínsku?

host - 248.16 (?)
16.1.2015 17:40

Z uvedených mám jen Compassion. U nás ale dělá jen vyšší keř (tak 1,70m), vyšší jsem ji neviděla (máme ji v okolí 3). Odolná, nenáročná, dobře se chytá i z řízků, rychle roste a hodně i opakovaně kvete.        Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 142.34 (?), 16.1.2015 16:45

Tak je půlka ledna a já jsem pátrala. Hledala jsem ty, kterékvetou opakovaně a něco vydrží. Rozhodla jsem se pro Pelcovy.

Ze sadových růží jsem do prvního kola vybrala těchto devět: Alexander MacKenzie, Apple Jack, Carefree Beauty, Colette, First Lady, Louis Jolliet, Prairie Joy, Rosenstadt Freising a The Mayflower

A pnoucí: Amadeus, Aloha, Camelot, Compassion, John Davis, Laguna, William Booth.

A prosím o komentáře, pokud je máte, jak si vedou. Při porovnávání jsem našla různé neshody v hodnocení odolnosti proti nemocem a mrazu. Věčné a nehynoucí díky za odpovědi.

host - 248.16 (?), 16.1.2015 17:40

Z uvedených mám jen Compassion. U nás ale dělá jen vyšší keř (tak 1,70m), vyšší jsem ji neviděla (máme ji v okolí 3). Odolná, nenáročná, dobře se chytá i z řízků, rychle roste a hodně i opakovaně kvete.        Lída

Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 142.34 (?), 16.1.2015 19:41

Bezva, díky. Dávám ji do popředí.

Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 181.142 (?), 12.7.2016 13:21

Zdravím, po roce a půl od založení tohoto tématu stále (kvokámsmiley) vybírám vhodné růže do předzahrádky. Letitá červeně kvetoucí krasavice už není, dostala to na komoru v roce 2012, kdy mrazy poničily mnoho růží a už se nevzpamatovala. Nicméně mám vyhlídnuté čtyři řekla bych lahůdky, ale nevím, jak je co nejdřív získat. A proto prosím a ptám se, zda má někdo informace o růžích šlechtitele L.P. Lempického z Ukrajiny. Zatím vím jen to, že dvě z nich má v sortimentu pan Šíp. Jsou to červené a voňavé Zorja Mičurina, která bohužel kvete jen jednou a Rosa Ševčenko. Ještě existuje růžová Lesja Ukrajinka (je v Chotobuzi) a pnocí růžová Moja Mečta. Tu jsem nikde u nás po internetu neobjevila. Budu vděčna za každý postřeh, páč je chci všecky...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz