Žlutý trávník



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                  
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 21.143 (?) 
15.4.2015 10:45

Dobrý den,

efekt by mohl být stejný nicméně je potřeba vyzkoušet jak moc jsou ty konkrétní vyčesávací drátky šetrné, aby nenadělali více škody než užitku. Jinak na plochu do cca 300 m/2 se dá dle mne pracovat i s ručním nářadím např. od Gardena typ 3381 nebo řezacími hraběmi typ 3392. Každopádně bude potřeba trávník pořádně zavlažit je docela sucho. Klidně si udělejte zkoušku, vyrýpněte drn do hloubky cca 15 cm a uvidíte jak moc je potřeba u Vás zalévat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 211.30 (?), 15.4.2015 16:34

Dobře vyzkouším. Ted jsem zkosel vyrýpnout ten drn do 5cm a je vlhko dost. Přidávám fotku z dnešního dne připadá mi že už je to lepší než to bylo. Ještě mě napadlo jestli to nemuže být nějaká plíseň.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 21.143 (?), 15.4.2015 17:31

Plíseň asi nikdo z této vzdálenosti nepozná, navíc plíseň je většinou vždy lokální záležitost, vy jste to měl šedo-žluté po celé zahradě, nemyslím, že problém je u Vás plíseň. Pokud jste posekal, udělal vertikutaci, pohnojil a trávník má vláhu tak tomu dejte čas. Stav Vašeho trávníku do jisté míry asi závisí i na půdě, většina nových trávníků kolem novostaveb (usuzuji dle fotky) je zakládána na ne zcela na živiny bohaté půdě, často se navíc jedná o jílovitější zem, kde se trávně také moc nedaří. Neznám Váš případ, ale často jsou terénní úpravy kolem domu ještě v režii zhotovitelů a investor často nějakou hlínu i z finančních důvodů neřeší, hlavně ať je rychle kolem domu zeleno :-). Pokud je trávník mladý, je založen na horší půdě a není systematicky, pravidelně hnojen, tak má často po zimě tyto problémy. Je to souhra více faktorů, sám to pozoruji na zahradách v mém okolí někdo má již krásně zeleno, někdo žluté suché strniště. Často jsou na tom paradoxně lépe staré zahrady než trávníky kolem novostaveb a to na těch starých zahradách se jim jejich majité nevěnují s takovou "péčí" než ti co jej mají druhý rok. Je to i tím, že v těch např. ovocných zahradách roste kde co, trávník je pak hodně pestrý, bohužel i na plevel, ale o to je více odolný. Šlechtěné okrasné trávníky, které jsou často chemicky čištěny od plevelů, jsou tak vlastně daleko citlivější a vyžadují intenzivnější péči.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 211.30 (?), 17.4.2015 20:13

Ještě se zeptám. Ten drátový válec u vertikutátoru jen vyčesává a nebo i provzdušňuje? Zdá se mi že dělá i rýhy do země. Děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika