host - 33.198 (?) 5.8.2010 11:10
Zdravím.
Jsem rovněž mírně zkušený pěstitel trávníku a teď zrovna mám doma trávníček mladý zjara letošního roku. Jako hnojivo bych použil jakékoliv trávníkové hnojivo určené pro sezónu typu NPK. Na podzim pak hnojivo s více obsahem draslíku. Četl jsem, že velmi kvalitní je hnojivo Rasen Floranid (pouze 25kg balení), ale i ostatní jsou použitelná. Důležité ovšem je PH půdy a hlavě kvalitní a intenzivní péče. Já jsem se letos setkal s několika problémy - mech, plevele, hmyz, plísně (odumírání lístků).
To poslední řeším za pomocí fungicidů, ale protože neznám úplně dokonale která plíseň se zakousla do mého trávníku čekám, jak se zásah vyvine časem. na podzim se chystám provést tzv. topdressing. rozmístění tenké vrstvy trávníkového substrátu s křemičitým pískem na vzrostlý ale posekaný trávník. NO a taky ošetření proti plísni sněžné která mi loňský trávník zcela zdevastovala. Tak přeji hodně štěstí.
Co se týče trávníku u zdi a betonu, mám podobný. U zdi jsem dal nopkovou izolaci a beton jsem nechal tak(obrubník). Zálezí taky na tom odkud kam tam svítí slunce a podle toho bych i volil směs osiva. Ve stínu u zdi se taky často chytá mech. Tak este nabrousit sekačku a hurá na to :-).
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|