Zas a zase mech v trávníku

host - 253.210 (?)
26.3.2010 21:04

Dobrý den,

mám již mnoho zkušeností. Mechstop, zelená skalice, atd. Všechno vede k odumření mechu a pak se ho musíte stejně zbavit. No a proto se na veškerou chcemii vykašlete a rovnou to pořádně drasticky zvertikulujte, pohnojte a dosejte. Zalévejte a za měsíc se stane zázrak... Vše se krásně zazelená trávou.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 121.149 (?), 25.3.2010 5:51

Dobrý den,

místo modré skalice bych doporučil zelenou a hlavně vertikutátor. Stejný problém mne přinutil koupit benzínovou mašinku (2000 m). 2x ročně pojezdím zahradu a suchou trávu s mechem posbírám sekačkou. Ta zelená skalice mi fakt hodně pomohla a mech mizí. Do postřikovače si namíchám roztok skalice, postižená místa pokropím a za cca měsíc vyčešu.

Hodně zdaru

host - 253.210 (?), 26.3.2010 21:04

Dobrý den,

mám již mnoho zkušeností. Mechstop, zelená skalice, atd. Všechno vede k odumření mechu a pak se ho musíte stejně zbavit. No a proto se na veškerou chcemii vykašlete a rovnou to pořádně drasticky zvertikulujte, pohnojte a dosejte. Zalévejte a za měsíc se stane zázrak... Vše se krásně zazelená trávou.

host - 8.22 (?), 28.3.2010 18:09

Zdravím

jak silnou koncentraci skalice zelené použiváte na ten mech?? mám 12 l postřikovač tak kolik tý skalice tam mám dát?    děkuji

host - 253.166 (?), 29.3.2010 17:41

Dobrý den,

pracuji jako greenkeeper,  a v praxi se osvědčila nejlépe kombinace následujících postupů:

Zlepšit světelné podmínky a drenážní vlastnosti půdy, na místa s výskytem mechu na jaře pohodit vápenec (zvýšení hodnoty pH, mech preferuje kyselejší půdu), a samozřejmě, jak již psali kolegové výše, přihnojení a prohrábnutí.

Selektivní herbicid na mech a řasy existuje, jmenuje Mogeton, a je velice účinný. Jen je nutné po aplikaci důkladně trávník zalít, aby účinná látka pronikla až k mechu. Mech postupně žloutne a uschne. Nevýhodou je pouze vysoká cena pro domácí použití.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz