Velmi propustná půda

Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 48.26 (?)
26.6.2009 1:41

Pokud tam máte nasázený trávník, nic moc tam s tím dělat nejde.Můžete zkusit do trávníku udělat dírky široké několik cm a zaplnit je jílem nebo kompostem, podle mne to ale moc nepomůže.Já bych trávník založil nový, nejlépe s upravením zeminy přidáním jílu nebo těžší zeminy a použitím dobré travní směsi na suchá stanoviště.Stejně ale platí zalévat, zalévat a zalévat.Jen mimotechnická poznámka-trávník se seká vždy, když je vlhká zem, nikdy ne za sucha.Láďa.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 43.8 (?), 25.6.2009 23:35, zobrazeno: 3409x

Dobrý den, mám problém s velmi lehkou pískovitou půdou. Jde o naplaveninu z řeky, obsahující hodně písku a stále mi vysychá. Stačí pár dní bez postřiku a trávník vypadá jako po kůře Roundapem. Jde s tím něco udělat?

Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 48.26 (?), 26.6.2009 1:41

Pokud tam máte nasázený trávník, nic moc tam s tím dělat nejde.Můžete zkusit do trávníku udělat dírky široké několik cm a zaplnit je jílem nebo kompostem, podle mne to ale moc nepomůže.Já bych trávník založil nový, nejlépe s upravením zeminy přidáním jílu nebo těžší zeminy a použitím dobré travní směsi na suchá stanoviště.Stejně ale platí zalévat, zalévat a zalévat.Jen mimotechnická poznámka-trávník se seká vždy, když je vlhká zem, nikdy ne za sucha.Láďa.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz