řešil jsem podobný problém, spíše než radu Vám popíšu chyby , které jsem udělal, snad Vám pomůže, když je nebudete opakovat
chyba 1: domníval jsem se , že to půjde srolovat jako koberec. Nejde to, "kobercová přeprava" je možná u trávníku speciálně vypěstovaných pro tento účel ( jak jsem dodatečně zjistil)
chyba 2 myslel jsem , že pro uskladnění lze použít pevnou plochu . Při chození po trávníku trávníku uskladněném jsem drtil rohy nařezaných dílů. Podkloží musí být pískové .
chyba 3 z obavy , že trávník moc rozřežu, jsem ho řezal na velké díly. Pro práci jedním člověkem jsou podle mě optimální díly max 30cmx30cm .
chyba 4. myslel jsem, že tak malé dílce zvládnu podřezat štosovací lopatou, rýčem. Ani náhodou. Je třeba přípravek velikosti dílu, který má kolmo zvednuté boční okraje ( ne jako lopatka na smetí) , přední hranu ostrou a proušenou na brusce ( ta řeže drn) zadní hranu vystuženou ( aby bylo možno na ni uděřit těžkým kladivem) a tím díl podetnout.. Rovinu řezu je třeba udržovat přibližně rovnoběžnou s horní plochou, kde roste tráva ( zvolil jsem výšku dílu cca 8 cm, ale nevím je-li to málo, nebo zbytečně moc . Pokud přece jen uřežete díl , který má spodní rovinu nerovnoběžnou, musíte ho (jako při dláždění nerovným kamenem) na ploše k uskladnění podsypat pískem, aby byl trávník opět v rovině - protože ho budte muset sekat )
ještě jsem udělal asi tisíc dalších chyb , ale tyto byly ty největší.
Naopak mě překvapilo, jak se ( samozřejmě při intenzivním zalévání a hnojení, stříhání ), se rychle zacelovaly jizvy po bočních řezech, kořeny . Kdybych si uvědomil, že se to tak dělá už stovky let při zašlapávání vyrvaných kusů po zápase póla ( ne vodního, toho na koních) nemusel jsem se divit. Předpokládám , že chcete trávník přemístit na dobu stavby, tedy na několik let.
Ale je možné, že je tento příspěvěk úplně zbytečný, protože na to existuje nějaký stroj ( firma) a já jsem to nevěděl (a neměl tolik peněz)