Trávník jak na něj?

host - 121.238 (?)
14.1.2011 11:35

Na tieto otazky sa tu uz vela diskutovalo. Skuste vyuzit vyhladavanie alebo ist do skupiny diskusie o travnikoch na zahrada cz. Hnojiva su rozne aj specialne pre travniky> myslim, ze ak pouzijete v sulade s navodom nic nepokazite. Myslim, ze hnojenie je dolezite, ale nie je velmi dolezite ci budete hnojit beznym hnojivom na travniky alebo super drahym... Naopak, velmi zalezi na osive. Na fore sa chvalilo osivo fi Barenbrug. Je vraj neporovnatelne s beznymi osivami (holandske). Na internete zistite predajcov.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
indien - (29) - 80.127 (?), 14.1.2011 9:09, zobrazeno: 5634x
Ahojte, prosím Vás potřebovala pár moudrých rad..Vlastním hodně velkou zahradu (nevím přesně míru). Mám problém s trávníkem, který původně sloužil jako terén pro hospodářská zvířata a nyní je zcela zatravněn..Chci dát celou zahradu " do kupy" a nejdřív příjde na řadu trávník. Objevuje se v něm mech, sedmikrásky, jitrocel a další plevel. Povrch je nerovnoměrný. Z finančních důvodů nemůžu založit už kvůli velké ploše trávník nový (jsem studentka). Chci se zeptat jak mám postupovat k oživení starého trávníku? Jestli mám použit nějaký herbicid a plevel pak ručně pomocí dlátka ze země vyrvat..poté jestli stačí k vyrovnání plochy navézt trochu hlíny a válcem uhladit a nasadit na trávník..moc děkuji za Vaše rady. Jsem naprostý laik, ale miluji zahradničení!

host - 121.238 (?), 14.1.2011 9:40

Ano, povedzme herbicidom zacat, vybrat velku burinu po ucinku herbicidu... Zavalcovat novou zeminou a nasiat travnik.

Ak by vam nevadil travnik ala luka, urobit nejake zmeny lokalne, kde sa vam to nepaci. Povedzme pouzit selektivny herbicit na netravu, kde treba znicit velku burinu. dorovnat zeminou a dosiat.

Ak ste velmi nenarocna, bez herbicidu vytrhat velku burinu, niekde dosypat dorovnat a pravidelnym kosenim ci dosiatim travy dostanete casom lepsie zlozenie travnika.

Ak ste velmi narocna, Herbicid, vybrat korene vsetkych rastlin, urobit upravu pody a terenu podla potrieb, zasiat travu alebo objednat koberce...

indien - (29) - 80.127 (?), 14.1.2011 9:49
a můžu mít ještě dotaz ohledně hnojení trávníku? Které hnojivo je nejúčinnější? Mám strach, že bych mohla trávník spálit. A ještě se chci zeptat jaké je dobré osivo trávníku? A jestli se to při setí míchá i s hnojivem? díky. Budu ráda za každý příspěvek!

host - 121.238 (?), 14.1.2011 11:35

Na tieto otazky sa tu uz vela diskutovalo. Skuste vyuzit vyhladavanie alebo ist do skupiny diskusie o travnikoch na zahrada cz. Hnojiva su rozne aj specialne pre travniky> myslim, ze ak pouzijete v sulade s navodom nic nepokazite. Myslim, ze hnojenie je dolezite, ale nie je velmi dolezite ci budete hnojit beznym hnojivom na travniky alebo super drahym... Naopak, velmi zalezi na osive. Na fore sa chvalilo osivo fi Barenbrug. Je vraj neporovnatelne s beznymi osivami (holandske). Na internete zistite predajcov.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz