Tmavší tráva v novém trávníku
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 0.20 (?), 28.10.2010 11:50, zobrazeno: 7705x
Dobrý den, obracím se s dotazem, letos na podzim jsme založili nový trávník-SPORT. Všude vyrostl, je řídší, ale předpokládám, že na jaře zhoustne.Je také proplevelený, něco jsme trhali ručně, ale jelikož jde po velkou plochu, budeme stříkat- dle těchto diskuzí jsem vyčetla, že dobrý je Bofix.
Ale- na trávníku se objevila místa, kde tráva je výrazně zelenější a roste rychleji.Čím to je? Připadá mi to, že takto by správně měla vypadat celá plocha. Spousta lidí si stěžuje na suchá místa v trávníku, kdežto my máme spíše trávník světlejší a v něm místa dobře prorostlá. Všimla jsem si toho i na více zahradách...
Co s tím? Pokusím se přiložit foto- snad to půjde vidět.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 223.249 (?), 28.10.2010 11:56
Té co je tmavší se lépe daří oproti té světlejší.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.20 (?), 1.11.2010 11:47
Děkuji, zkusím pohledat v jiných diskuzích. Jde o to, že zahradu jsme pořádně zryli, přeorali, vyrovnali a po vysetí uválcovali, tak jsem měla za to, že je tráva všude stejně udusaná...
No uvidím...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 152.34 (?), 1.11.2010 13:31
Tam, kde je tráva tmavší, je v půdě vyšší koncentrace dusíku než v okolí. Příčin může být víc, kromě nerovnoměrného složení zeminy a nerovnoměrného hnojení se to stává, když na trávník něco/někdo vykoná malou potřebu. V půdě také může být podhoubí, které rychleji odbrourává organický podíl zeminy (plodnice se mohou objevit až za delší čas).
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 106.129 (?), 8.11.2010 16:55
Reseni je nekolik.Zalezi jen na Vas, co preferujete.Klidne nechte stavajici travnik jak je.Ale zacnete ho pravidelne hnojit a zalevat.Tim vam zhoustne a bude pekny.Tez doporucuji na jare a na podzim provzdusnit vertikutatorem.Hnojenim prave zhoustne a pres zimu by vam shnil.Tohle je asi nejjednodusi varianta.Ale je s tim prace.
Do tezkych pud bych obecne doporucil nejakou lucni smes, ta vydrzi vsechno a nemusite se o travnik starat.Pokud vam nevadi jetel a jiny bylinky v trave. :)
Jeste je varianta to cele projet rotavatorem a zalozit uplne novy travnik.Nevim, jak velkou plochu mate, ale navezl bych tam par tater bilyho kremicityho pisku a zapracoval do zeme.Klidne, at mate zem z 75% pisku, travnik poroste jako o zivot.Ale chce to dost zalevat.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.20 (?), 12.1.2011 11:20
No máme plochu přes 200m2, půda je tady jílovitá, ale dříve to bylo pole a tak je na povrchu asi 50cm vrstvy ornice. Když jsme to zakládali, přijel soused, celou plochu sjel bagrem- přeoral to, jako když chystáte pole na zimu, no my to vyrovnali, zaseli, uválcovali... Ta tmavá tráva roste jen na kousíčku, není to tak, že by byla po celé zahradě a místy světlá ložiska, ale naopak. jelikož to bylo srpen 2010 založené, tak jsme to nehnojili, jen zalévali a posekali. Teď to potřebuje určitě pohnojit a snad i Bofix, protože se tam objevuje plevel.
Znova se nám to celé dělat nechce, snad pomůže to pohnojení... když tak v létě dám fotku..
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.20 (?), 13.1.2011 16:13
opravuji, plochu přes 2000m2
|
|
 |