Fleky v trávníku

jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498) - 214.25 (?)
9.6.2008 7:51

Prvý a tretí obrázok - to sú sporangiá húb označovaných ako hlenky = slime mold. A patrí do toho viac skupín húb - napr. myxomycetes a ďalšie.

Je to iba estetická závada trávniku. Odstraňuje sa to mechanicky - vyšpricovať vodou alebo vyhrabaním.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
honcuj - (5) - 234.191 (?), 5.6.2008 13:25, zobrazeno: 6501x

Dnes se mi ze dne na den objevily v trávníku tmavé fleky nepravidelně rozmístěné na poměrně velké ploše, velikost 5-15cm. Nejdříve jsem si myslel, že se mi tam vysemenily nějaké houby, ale když jsem si vzal brýle, tak to vypadá jako nějaká zvířátka (vajíčka) přisátá či přilepená k jednotlivým stéblům trávy. Když se do toho kopne, tak to černě práší. Poradí mi někdo co by to mohlo být a co se s tím dá dělat?? Také se mi v trávníku (vloni založeném) vyskytuje poměrně dost takovýchto houbiček - světlé jako na fotu a stejné, ale tmavě hnědé. Víte někdo co s tím??? Foto přikládám.

Děkuji Jirka

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 67.226 (?), 6.6.2008 21:29

Váš dotaz mě velmi zaujal, ale nevím, zda vám bude někdo sto odpovědět. Zkuste se obrátit na VÚ Silva Taroucy a Dendrologická zahrada (adm@4vukoz.cz). Já mám s jejich ochotou dobré zkušenosti, a tak doufám, že odpoví i vám. Dejte vědět.

jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498) - 214.25 (?), 9.6.2008 7:51

Prvý a tretí obrázok - to sú sporangiá húb označovaných ako hlenky = slime mold. A patrí do toho viac skupín húb - napr. myxomycetes a ďalšie.

Je to iba estetická závada trávniku. Odstraňuje sa to mechanicky - vyšpricovať vodou alebo vyhrabaním.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz