Nový trávník.

host - 70.254 (?)
16.12.2006 18:18
Trávník se zakládá nejlépe buď na jaře (duben - květen) a nebo potom pozdní léto až podzim (konec srpna - zač. října), déle je to již riskantní. Trávník můžete založit buď klasicky výsevem a nebo položit již předpěstovaný travní koberec - počítejte, že druhá možnost bude ale podstatně dražší, avšak nemusíte čekat než vám trávník vyroste.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 73.40 (?), 27.2.2006 23:36, zobrazeno: 7138x
Kdy a jaký mám založit nový trávník?
Chci zatravnit plochu okolo R.D. cca. 1 800m²
Jsem napojen na vrt vody mám dobrou sekačku, uvažuju o automatické závleze. Mám také 3 malé děti.
   Poraďte kdy a jaký trávník založit?

Děkuji   Ruda

host - 70.254 (?), 16.12.2006 18:18
Trávník se zakládá nejlépe buď na jaře (duben - květen) a nebo potom pozdní léto až podzim (konec srpna - zač. října), déle je to již riskantní. Trávník můžete založit buď klasicky výsevem a nebo položit již předpěstovaný travní koberec - počítejte, že druhá možnost bude ale podstatně dražší, avšak nemusíte čekat než vám trávník vyroste.

host - 150.40 (?), 21.2.2007 0:46
Tráva je v podstatě plevelná rostlina, která roste v průběhu celého roku. Její vegetační klid přichází až v hlubokém podzimu a pokud chcete trávu zasít ,tak pokud zvlhlé semeno nezamrzne, tak se uchytí a tráva roste i když není teplo.Chce jen vodu, vodu, vodu. Ovšem ne vyplavovat semeno !! Nesmí rovněž zamrznout, jinak by mráz roztrhal semena.Já jsem sel trávu koncem září, poctivě zaléval a do prvních mrazíků travička vyrazila.

bules - (4), 7.3.2007 0:30

travnik v zakladu potrebuje jen dobrou vyzivu, min 25 mm vody na mesic a stalou peci. pokud uvazujete o automatice na zalevani je to prvni vec co na travniku delate, at je to vysev nebo pokladka kobercu. da se doinstalovat i v pozdejsi dobe ale za cenu o hodne vyssich nákladů.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz