Malinký líbezný trávník

host - 82.198 (?)
4.9.2011 15:05

...snad dvacet druhů různých květnatých luk nabízí i česká firma Planta naturalis. Několik jich od nich máme a vypadají moc pěkně!! A jsem rovněž nenapravitelná optimistka, proto jsem v podhůří Krkonoš vysela záhon fenyklu jen pro otakárka... a housenky se objevily - ovšem v sousedním kopru!! Je to šibal :) linda

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 137.67 (?), 20.5.2011 15:11, zobrazeno: 4814x

vzniklý ohraničením louky (10x10m plocha, z toho cca 1/3 =záhony a 1/12= potůček) ošetřuji tak, že vyrývám pampelišky velmi systematicky (taková pampelišková genocida) a občas posekám strunou ne úplně na krátko. Samozřejmě odnáším krtiny. To má za následek haldu kvetoucích sedmikrásek, teď rozrazil a pomněnka,  uprostřed nechávám ostrůvek kopretin - vše původní příroda.  Jenom jsem se chtěla pochlubit, na jaře mi v něm ovšem vykvetly krokusy a podél potůčku narcisy 5ti druhů... růžová ladoňka se drží snad 20 let..

Kousek jsem opravovala trávo-osivem, pořád řidina, je to vidět. Lepší nanosit drny.

Fran

host - 164.227 (?), 20.5.2011 22:38

Tak to jste moje krevní skupina,  nám během let v zahradě vyrostla opravdová květinová louka, no... ještě chvíli a bude se muset pokosit. Všimli jste si jak je kolem nás málo pěkně kvetoucích luk? Ovšem také kosím na krátko ale jenom to nejnutnější.

zdravím Lada

host - 137.67 (?), 6.6.2011 11:36

Krásných kvetoucích luk je fakt málo, myslím že "kultivace krajiny" poškozuje mnohé živé, jen si toho u trav a "plevele" nevšimneme. Rozrostou se invazivní druhy na úkor jiných.Jako dítě školou povinné jsem sbírala motýly. Stejné lokality pozoruji až do teď, tak 1/2 množství motýlů tam vyhynulo protože vyhynula jejich živná rostlina. Ohniváček celíkový už je tam asi 10 let k vidění jen v mojí krabici, totéž cca 4 druhy modrásků.. Momentálně vysévám záhonek kopr / mrkev střídavě jen pro otakárka fenyklového (vikvovité) a nikomu o tom raději neříkám. Sentimentální baba, že... čekám na barevnou housenku!

Trávníkové osivo "kvetoucí louka" se mimochdem prodává, a je to uměle namíchaná směs kohoutek - kopretina - chrpa... trávy.

host - 82.198 (?), 4.9.2011 15:05

...snad dvacet druhů různých květnatých luk nabízí i česká firma Planta naturalis. Několik jich od nich máme a vypadají moc pěkně!! A jsem rovněž nenapravitelná optimistka, proto jsem v podhůří Krkonoš vysela záhon fenyklu jen pro otakárka... a housenky se objevily - ovšem v sousedním kopru!! Je to šibal :) linda

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 20.5.2011 23:52

Růžová ladoňka? Foto by nebylo? Prosím makro.
Na tu řidinu doporučuji rozpuštěné hnojivo a pak vydatně zalévat.
Krtek=kamarád, ale za hlavní silnicí u "kamaráda".
"Louku" sekat až po vysemenění, jinak to nebýt louka. Dělat alespoň pruhy.
Hodně štěstí.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí18:50
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025