Hnojivo na trávník + mušky v trávníku

host - 141.127 (?)
20.7.2009 17:39

Dobrý den,

mně se mušky v trávníku objevili po použití jednoho granulovaného hnojiva, v době kdy bylo teplo, a jasno. Zřejmě při rozkladu toho hnojiva se vylučují nějaké látky, které ty mušky přitahují. Měl jsem je i na keřích v trávníku, bylo jich dost. Zřejmě to způsobuje hnojivo nebo zemina, pokud jste přidávala na trávník, ve které nějaká zvířatka mohla být :)

Pokud máte problém s mechem, což předpokládám, tak radši pravidelně provádějte vertikutaci, provzdušňování a pískujte, aby byla půda prodyšná. Používejte běžná (ale kvalitní, v supermarketech kvalitní neseženete, ikdyž je na obalech napsáno cokoliv :) hnojiva. Přípravkům mech-stop a další bych se vyvaroval, protože Vám mohou popálit trávník.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 34.217 (?), 20.7.2009 12:24, zobrazeno: 7428x

Dobrý den, poradí někdo prosím? potřebovala bych poradit s hnojivem na trávník, nejlépe granulovaným s vyšším obsahem vápníku.

A dále potřebuji poradit s muškami v trávníku - když se v trávníku projdeme skáčou na všechny strany takové hnědo šedé mušky, jaks e jich zbavit? je jich opravdu velké množství, není to třeba přemokřením? protože mi přijde, že je jich tak strašně teď po těch velkých deštích

děkuji Simona

host - 141.127 (?), 20.7.2009 17:39

Dobrý den,

mně se mušky v trávníku objevili po použití jednoho granulovaného hnojiva, v době kdy bylo teplo, a jasno. Zřejmě při rozkladu toho hnojiva se vylučují nějaké látky, které ty mušky přitahují. Měl jsem je i na keřích v trávníku, bylo jich dost. Zřejmě to způsobuje hnojivo nebo zemina, pokud jste přidávala na trávník, ve které nějaká zvířatka mohla být :)

Pokud máte problém s mechem, což předpokládám, tak radši pravidelně provádějte vertikutaci, provzdušňování a pískujte, aby byla půda prodyšná. Používejte běžná (ale kvalitní, v supermarketech kvalitní neseženete, ikdyž je na obalech napsáno cokoliv :) hnojiva. Přípravkům mech-stop a další bych se vyvaroval, protože Vám mohou popálit trávník.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz