Co se stalo s trávníkem?

host - 218.170 (?)
20.7.2012 19:12

Ještě se zeptám, kdybych zakládal nový trávník, kolik cm je optimální odebrat staré hlíny a nahradit kvalitním substrátem? Ve sběrným dvoře jsem objevil moc pěkný kompost, myslíte že je to dobré na výsadbu trávníku?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Marie 60 - (26) - 141.8 (?), 15.7.2012 20:09

Těžko říct v jakém poměru, záleží kolik těch slepičinců se močí.Dávala jsem toho rozmočeného v kýblu,2odměrky z prášku na praní, na 10l-konev vody.Bylo to dost náročné na zalévaní konví, tak manžel podruhé, když jsme hnojili, nalil asi čtvrť kýblu namočeného slepičince, do sudu s vodou a ponorným čerpadlem s hadicí, polil trávník.Taky jsem měla strach, ať trávník nepopálím, ale vyšlo.Chce to asi vyzkoušet na části trávníku.

podik - (2) - 225.134 (?), 14.7.2012 22:09

Jestli mohu, taky pripojim svuj dotaz. Seli jsme travnik ve dvou fazich na ruznych castech zahrady. Tam, kde jsme seli poprve (je to tak 2,5 mesice) jde travnik spis do zluta a nedari se tam ani plevelu, taky zloutne. Byli jsme tyden pryc kdyz u nas porad prselo a po prijezdu novejsi travnik (asi 1,5 mesice stary) byl krasne tmave zeleny a o 2/3 vetsi nez ten starsi. Ted je otazka, jestli ten novejsi travnik za chvili bude stejny, protoze zezacatku byl pekny i ten starsi anebo tomu starsimu neco chybi? Je mozne, ze je to hlinou? Novejsi travnik roste na zrotavatorovane pude po starem travniku a ten starsi a horsi jsme zaseli do navezene vrstvy asi 10 cm, nekde ani to ne, na udusanou zeminu nebo na navezenou zeminu s kamenama. Zalevame obe plochy stejne, tak si rikam, ze to bude tim podkladem. Pokud to bude tim podkladem, pomuze tomu hnojeni nebo bude lepsi vybrat hlinu do vetsi hloubky a navezt jinou? Nebo snad prosypat piskem? Predem dekuji za rady, vubec nevim, co s tim. Jestli bude treba, zkusim nafotit.

Jeste dodam, ze ryc do zeminy zaryt moc nejde.

host - 218.170 (?), 20.7.2012 19:12

Ještě se zeptám, kdybych zakládal nový trávník, kolik cm je optimální odebrat staré hlíny a nahradit kvalitním substrátem? Ve sběrným dvoře jsem objevil moc pěkný kompost, myslíte že je to dobré na výsadbu trávníku?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz