Co sa stalo travniku?

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?)
25.8.2008 14:56

Na 99% spáleno hnojivem, odpověď Vám dá odpověď na otázku, jakým způsobem jste hnojivo aplikoval - tady bych skoro hádal na rozhození z "ruky", nebo příliš nastavený sypač.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
dulius - (28) - 22.32 (?), 22.8.2008 10:53, zobrazeno: 6963x
Zdravim, z jedneho dna na druhy mi vyschli casti travnika, ako keby boli niecim poliate a boli vypalene... hnojil som to Travercitom... no neverim, ze by to mohlo byt z neho, to by odisiel cely travnik a nie ln casti travnika, ako vidite na obrazkoch... nerozumiem tomu... co sa mohlo stat? respektive co mam teraz s tym robit? mam to vyrezat a podsiat znova, alebo podsiat bez vyrezania? akym sposobom to mam odstranit... prikladam fotky pre lepsiu ilustraciu (aj detaily)... na konci su fotky, ktore som fotil pred tyzdnom, ked som zakladal skalku vstrede, na fotkach mozte vidiet, ze travnik bol krasny a uplne OK
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
pred tyzdnom travnbik OK
pred tyzdnom travnbik OK
pred tyzdnom OK
pred tyzdnom OK
pred tyzdnom OK
pred tyzdnom OK

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 23.8.2008 16:41

Vyzerá to ako spálené. Buď sa to stalo pri hnojení - nerovnomerný záber, alebo Vám to mohol vykonať nevychovaný pes, prípadne ste mohli rozliať po trávniku nejakú tekutinu. Mne toto isté urobil benzín, ale v podstatne menšom množstve, nepomoho nič, trávnik sa obnovil až po zime v novej sezóne. Pozor tiež na horúcu vodu. Dokáže spáliť trávnik tak ako ste nafotili.

host - 67.226 (?), 23.8.2008 21:21

Nemám sice zkušenosti s vámi jmenovaným hnojivem, ale myslím si že trávník může být klidně spálený i jim. Záleží na tom, jak rovnoměrně jste jej hnojil. Hnojení trávníků pevnými hnojivy je velmi dobré dělat před deštěm, v dešti, anebo případně ihned po dešti. A pokud už to z jakýchkoliv důvodů takto nejde, pak jej po pohnojení důkladně zaleji.

A já bych s nim vůbec nic nedělal, časem se jizvy zacelí novým porostem.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 25.8.2008 14:56

Na 99% spáleno hnojivem, odpověď Vám dá odpověď na otázku, jakým způsobem jste hnojivo aplikoval - tady bych skoro hádal na rozhození z "ruky", nebo příliš nastavený sypač.

host - 62.250 (?), 8.9.2008 11:41

Dobrý den, přesně tak mi také začal trávník flekatět a spodní pažit žlutnout. Když je trávník obrostlý, tak je docela hezký, ale když ho posekám, tak je to hrozný. Trávník jsem sadila na jaře a byl hezký, no po 3 měsících jsem si všimla, že spodní lístky na trávníku začínají žloutnout a usychat. Hnojila jsem travinem.trávník mám bez plevelů. Máte již nějaké výsledky obnovení trávníku?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz