Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den Zdeňku,

já asi patřím mezi ty trávníkáře co Vám hustý okrasný trávník rozmlouvat nebudou, byť nemám nic proti rozkvetlým loukám v sadech a v zahradách, které mají funkci kam toto patří. Pro denní pohyb kolem domu je dle mne skutečně nízko střižený trávník praktická záležitost, stačí jej pak vhodně doplnit okrasnou a užitkovou částí a dohromady to zapadne vcelku dobře.  Ve vašem případě se max. věnujte přípravě půdy.  Z fotky se nedá určit typ půdy co tam máte, ale mohu usoudit, že bude po stavbě minimálně hodně utužená. Trávník potřebuje skutečně minimálně 15 - 20 cm kvalitní vzdušné půdy aby mohl pořádně zakořenit, to je základ, na kterém se dá stavět.

Určitě si nechte udělal rozvody závlahy minimálně do hloubky 25 cm pod zamýšlenou výškou drnu (počítáno po sesednutí půdy). Jestli chápu dobře Vás záměr : tak chcete promíchat substrát s pískem a pak to přikrýt hlínou. To je blbost, když chcete investovat do substrátu tak jej buď promíchejte v celé výšce cca 20 cm s pískem nebo z ekonomických důvodů jej použijte jen v horní části cca 5 cm, omezíte klíčivost plevelů. Do spodní části lze pak namíchat kvalitní kompost s pískem cca 40 / 60 a mělo by to být OK. Počítejte s tím, že jakoukoliv hlínu dovezete tak bude plná plevelů.

Je to o pěnězích, klidně mne napište Vaší představu (kromě závlahy) co má přípava trávníku stát, mohu Vám pak poradit vhodný postup, bez znalosti ceny a i časové náročnosti je to těžké. Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika