Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

škoda, že jste sem nedal fotku toho trávníku, dělat závěry podle fotky bot opravdu není ideální. Nicméně pokud si najdete fotky jak vypadá travní rez tak to snad pak poznáte sám.

Pokud se Vám to potvrdí, tak jsem to zde před pár dny řešil, znovu tedy :

Rzivost je poměrně vytrvalá choroba, (vlivem rzivosti dochází k odumírání kořenů a tím pak i celé rostliny) velice důležité pro léčbu je průběžné odstraňování odumřelé trávy, to bych řekl že je zásadní. Ve Vašem případe pak asi vertikutátorem, jedenkrát však většinou nestačí.. Z chemických přípravků na ošetření, je to docela těžké, díky dostupnosti v malospotřebitelském balení. Lze použít přípravky s účinnou látkou chlorothalonil, mancozeb, propiconazole. Registrovaný je přípravek Opera Top, bohužel ten Vám asi nikde bez osvědčení neprodají. Já jsem na to používal Dithane (mancozeb), údajně lze prý použít i Ortivu. Nicméně žádný rychlý efekt postřik nemá. Důležité je opravdu pořád vyčesávat a nezalévat večer ale spíše ráno. Sekat. Doporučuji také trávník co nejvíce posílit, pokud jste hnojil před více jak 3 týdny tak pohnojte, nyní již podzimním hnojivem. Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika