Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

bez fotky se to těžko hodnotí :-). Nicméně, zahuštění podporuje převážně, kvalita- vhodnost půdy v jaké roste, zde je dobré vědět, že nejde o to jak je a není půda vyčerpaná, ale převážně jak je vzdušná (zde nemám od Vás žádné info). Živiny dotáte trávníku hnojením. Častá seč ostrou sekačkou, pravidlené hnojení a zálivka. Zálivku zatím nemáte, tedy je nutné se spolehnout na srážky, to bohužel při zapojování nového trávníku vzlášt přes léto jde těžko.

Určitě tedy pravidelně a často sekejte max 1/3 výšky (hodně lidí toto vůbec neřeší, ale pro intenzitu odnožování a redukci stresu rostliny je to docela důžité). Hnojte! pohnojte klidně tento týden (pokud jste nehnojil před méně jak 3 týdny) ideálně vždy před deštěm, nebo pokud to bude možné zalít tak pak hodně zalejte. Hnojí se od jara (března) do cca poloviny září tzv. sezoním hnojivem (jaro/léto) vždy dle návodu výrobce většinou je to po 4 - 6 týdnech. Nepřekračovat dávku a používat ruční rozmetadlo.

Podzimní hnojení spec. hnojivem se dělá od poloviny září do počátku října, teplotu zde nemusíte řešit, (přesný termín podle toho kdy jste naposledy hnojil letním)  a pak je ještě možné to zopakovat v listopadu. Dávka dle výrobce hnojiva. Hnojení pokud se nepřekračuje dávka tak ničemu a ani klíčící trávně neškodí. Zde doporučuji používat dlouhodobá pomalu se uvolňující hnojiva.

Dosev, ano bude asi nutný, pokud je trávník řídký tak se provádí vždy po celé ploše a pak je také vhodné semínka přikrýt slabou vrstvou trávníkového substrátu. Bodově to lze také, závisí to na stavu v jakém je to nyní. Pak je možné půdu v tom místě narušit dosít a lehce přišlápnout. Samozřejmě zalévat, bez toho se toho moc čekat nedá.

Samovolně a přirozeně se zatáhnou jen místa do velikosti cca dlaně, větší místa spíše zastoupí plevel, je tedy nutné dosévat. Nový trávník cca 4 měsíce nestříkáme proti plevelům a pak stejně raději jen bodově. Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika