Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

pokud to trávník potřebuje (je tam již spodní vrstva stařiny, plsti) tak je to vhodné udělat právně nyní. Po vertikutaci doporučuji (pokud je to nutné) dosít + pohnojit, již můžete použít podzimní hnojivo a pořádně zalít vodou. Pokud chcete zachovávat jetel tak ten vertikutaci moc mít rád nebude. Je tedy na Vás jak se s tím v těch místech poperete. Jenom k tomu jetelu, je to na Vás, ale aby Vás za nějakou dobu nemrzelo, že jste tam ten jetel podporovala. Je možné, že za pár let to nebude trávník, ale jetelový porost, jelikož jetel je docela konkurenční, nepustí k travám dostatek světla a vzduchu, traviny budou odumírat u ustupovat. Pokud se Vám ten jetelový trávník tak moc líbí tak nic proti.

Vertikutace se dělá hlavně proto aby mohla tráva odnožovat, měla přístup vzduchu a omezili se podmínky pro rozvoj plísní. Právě z důvodu možných plísní je dobré ji na podzim udělat, ale jen pokud to ten trávník potřebuje. Pokud je řídký není tam stařina a máte obavu, že by vertikutace mohla být spíše ke škodě tak jí odložte a třeba jen trávník propískujte a pohnojte.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika