Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

pokud není trávník přerostlý tak nemusíte. Nicméně nenechávaejte trávu přerůst i když je vedro, pokud poté posečete na obvyklou výšku tak jí to moc nepomůže, naopak.

Kornatka má více příčin, nelze takto říct co to spůsobuje u Vás. Je to v současné době asi nejvíce rozšířená choroba postihujcí nejvíce kostřavy, v menší míře jiné druhy. Obecně se uvádí nedostatečná výživa dusíkem a vysoká vlhkost horní vrstvy - pokud je trávník hustý + má více stařiny a je často zaléván tak v létě může mít s kornatkou problém. Osobně si myslím, že je to nyní právě ta vysoká vlhkost horní vrstvy (pokud zaléváte), alespoň mne se to na kostřavách takto jeví. Jako prevence se doporučuje, pravidelně hnojit správnou dávkou, vhodně zalévat, časté kosení ostrou sekačkou na nižší výšku, prořezávaní - vertikutace. Pokud máte hustý travník tak vertikutace 2x do roka nestačí.

Bohužel, i přes výše uvedené Vám nikdo nezaručí, že se jí ubráníte. Existují i přípravy na její prevenci, nicméně cena není úplně nejnižší.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika