Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

ještě k tomu zalévání, zálivku co jsem Vám radil, tj. 15 - 20l/m2 nesmíte brát jako celosezoní dogma, záleží na ročním období a také jak moc jsou vydatné dešťové srážky, někdy i zvlášť na jaře a na podzim není potřeba zalévat klidně i 14 dní. Bere se, že trávník poptřebuje orientačně 25 - 50 L vody na m/2 a týden v závislosti na teplotě vzduchu a také propustnosti půdy. Když nevíte tak stačí udělat test s vyrýpnutím drnu, půda by měla být po zálivce provlhčená do hloubky 10 - 15 cm.  V našich klim. podmínkách naprší cca 50 % potřebné vody cca zbytek je pak na Vás. Osobně mám vyzkoušené, že trávníku prosípá spíše méně časté zalévaní, ale o to vydatnější. Denní zálivka není vhodná především z toho důvodu, že trává nemá potřebu si vytvářet hlubší kořenový systém a také vzlášť kostřavy jsou pak náchylné k plísním.  

S tím hnojením, pokud nyní pohnojíte dlouhodobým podzimním hnojivem s pozvolnu se uvolňujcím dusíkem, tak tak změna současného stavu nebude moc patrná a navíc po vertikutaci potřebuje vaše navíc oslabená tráva živiny pro růst. Osobně bych se nyní ještě nebál pohnojit ledkem vápenatým nebo jiným rychle rozpustným hnojivem, ledek působý velice rychle a přebytečný dusík se poměrně rychle vyplaví tj. pokud po cca 2 - 3 týdnech pak pohnojíte podzimním hnojivem tak určitě nebude předusíkováno. Cena za ledek vápenatý nebo jiné levnější rychle působící dusíkaté hnojivo vychází na pár desítek Kč na100 m/2.

postup bych zvolil tento :

1) pohnojit rychle působícím hnojivem

2) vertikutace (při výšce drnu tak 3 cm)

3) v říjnu použít podzimní hnojivo a případně ještě na konci listopadu opakovat.

4) ostrné nože jsou samozřejmostí a nutností + nesekat vlhkou trávu, tedy pokud máte rotační sekačku. Nejlepší pro trávník, vzláť když sečete často je vřetenovka, ale to je zase jiné téma.

Martin S.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika