Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

tyto problémy máte až nyní nebo delší dobu? přícin může být několik příliš častá závlaha a z toho plynoucí plísně (lépe více a méně častěji), tupá sekačka - stresové faktory, píšete celoroční hnojivo - mohu znát název? Hnojil jste ručně nebo pomocí rozmetadla?. Používáte herbicid na plevele? Dle mne se jedná o následek různých stresových faktorů, které je potřeba nyní co nejvíce eleminovat, tak aby trávník netrpěl. Říci je to kornatka nebo jiný druh plísně nemohu, jelikož fota nejsou dost kvalitní a ani to nemusí být nutně nějaký přesný druh plísně, ale zkrátka jen projev shora uvedených faktorů.

  Nicméně vždy řešte možnou příčinu a ne důsledek. Provedte vertikutaci a vyčešte trávník, dosejte + je možné po dosetí udělat tzv. Topdressing, snižte frekvenci sečení na 1x týdně, naostřete nože, lehce pohnojte např. Ledkem vápenatým (rychlé dusíkaté hnojivo), ale nejpozději do cca poloviny září. Zalévejte pokud nebude pršet tak 1x za 4-5 dní dávkou kolem 15 - 20 l/m2.  Lze provést i preventivní postřik proti plísním např. přípravkem Rovnal Flo, postřik po 14 dnech opakovat. V říjnu pohnojete kvalitním podzimní hnojivem.Ideální je používat dlohodobá např. organicko-minerální jemně granulovaná (cca 2 měsíce působení) hnojiva dle období. Stačí mít hnojivo na jaro/léto a pak podzimní.

Martin S.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika